Ugrás a tartalomra
TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/bs

Egyre több orosz érkezik Szerbiába

2022.09.26
15:26
Forrás
Beta, Vajdaság Ma
Ana Brnabić szerb miniszterelnök bejelentette, több mint 12 ezer orosz állampolgár érkezett Szerbiába február 24-e, az orosz invázió kezdete óta.

Hozzátette, közülük mintegy 6500-an kaptak munkaengedélyt, 3500-an letelepedési engedélyt családegyesítés címén, valamint további 1800 állampolgárnak folyamatban van a munkaengedély kiadása. Kiemelte, Szerbia továbbra is nyitott marad azon orosz állampolgárok előtt, akik hazájuk elhagyására kényszerülnek a háború miatt.

oroszok
Ana Brnabić
munkaengedély
letelepedési engedély

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:32, Frissítve: 17:40

Virágzik a tavaszi hérics

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület immár negyedik alkalommal szervezett sétát, amelynek úti célja a Krivaja patak lipári völgye volt, ahol Közép-Bácskában még megtalálható ez a ritka, veszélyeztetett növényfaj.
14:57, Frissítve: 19:00

A birkózás a legtömegesebb sportok között

Falunapi birkózótornát tartottak Kishegyesen az óvodás és általános iskolás korosztály számára. A községbeli gyerekeknek ez az első megmérettetése. Szabadka és Magyarkanizsa csapatait látták vendégül.
14:21, Frissítve: 17:09

Kikapcsolódásból lefutni a félmaratont

Vasárnap délelőtt elrajtolt a 30. Újvidéki Félmaraton. A főtérnél megrendezett versenyen, illetve, sportrekreációs rendezvényen minden korosztályra gondoltak, a versenyzők különböző kategóriákban indulhattak.
12:55, Frissítve: 16:45

Vásárt tartottak Kispiacon

Az esemény megszokott, hiszen évtizedek óta minden hónap utolsó hétvégéjén szervezik meg, amelyre egész Vajdaság területéről érkeznek árusok és vásárlók is egyaránt.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.