Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Egyre több szerbiai egészségügyi dolgozó vállal munkát Németországban

2019-11-17
18:42
Forrás
021.rs
Egyre több egészségügyi dolgozó távozik Szerbiából és vállal munkát Németországban a Triple Win nevű projekten keresztül.

A projektet a szerb Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat és egy német partnerszervezet közösen valósítják meg. Idén 360 szerbiai egészségügyi nővér és technikus kapott munkát Németországban. Ez csaknem 100 személlyel több mint tavaly ilyenkor. Olyan projektről van szó, amelyre a foglalkoztatási szolgálaton keresztül kell jelentkezni. Újabb felvételt várhatóan decemberben hirdetnek.

egészségügyi dolgozók

Most

21:28, Frissítve: 23:30

Újabb vajdasági magyar az olimpián

Kijutott az olimpiára a szerbiai férfi asztalitenisz válogatott miután óriási bravúrt végrehajtva Hongkongot is legyőzte az ötkarikás játékok kvalifikációs tornáján.

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Január 18-a Piroska napja

Időjárás szempontjából a mai napnak különleges jelentése van, ugyanis, ha Piroska napján fagy, negyven napig el nem hagy - tartja a mondás.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.