Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Egyre több van a rettegett delta-variánsból

2021.07.27
13:35
Forrás
Tanjug
Augusztusban már szinte csak ezzel a koronavírus-mutációval fogunk találkozni - a szakemberek szerint.

A koronavírus delta variánsa dominál most Európában. Ez a fajta 40-60 százalékban fertőzőbb, mint az alfa variáns - áll az Európai Gyógyszerügynökség, valamint az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ jelentésében. Kiemelik, hogy a vírus gyors terjedése megakaszthatja a járvány megállítása érdekében tett eddigi erőfeszítéseket. Mint írják, a teljes átoltottság jelenti a legjobb védelmet a Covid-19 minden fajtája ellen. Becslésük szerint a delta vírustörzs augusztus végéig az EU-ban keringő összes koronavírusfajta 90 százalékát fogja kitenni.

koronavírus
delta-variáns
járvány

Most

18:21, Frissítve: 18:28

Orbán: Nőni fog a nyomás a határon

A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babiš társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.