Ugrás a tartalomra
TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC/bg

Egyre többen lélegeztetőgépen Szerbiában

2021.03.30
15:29
2021.03.30
15:49
Forrás
Novosti, covid19.rs, Szerbiai RTV
Kórházban jelenleg 7205 koronavírus-fertőzött beteget kezelnek, lélegeztetőgépen 276-an vannak, míg hétfőn 252-en voltak.

5471 új koronavírusos beteget regisztráltak az elmúlt egy nap alatt Szerbiában. Ez szinte teljesen megegyezik az egy héttel ezelőtti adattal, amikor 5475 esetet vettek nyilvántartásba. A szakemberek szerint lassult a járvány az országban, de a fertőzésszámok továbbra is magasak. Mára 39 ember vesztette életét a covid-19 betegségben, lélegeztetőgépen 276-an vannak.

Tanjug / Tanja Valić

A szerbiai kórházak kapacitása a végét járja, az egészségügyi dolgozóknak kötelezővé kellene tenni, hogy felvegyék a koronavírus elleni oltást - erről beszélt dr. Goran Stevanović járványügyi szakember. A belgrádi Fertőző Betegségek Klinikájának igazgatója a covid-kórházak vezetőinek és Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter találkozóját követően elmondta, hogy a helyzet egyáltalán nem könnyű. Kiemelte, a kórházakban csak az elkövetkező 24 órára van hely. Stevanović hozzátette, egyre több fiatalt kezelnek súlyos klinikai képpel, emellett olyanok is vannak, akik 6-8 nap házi ápolás után kerülnek kórházba.

fertőzött
lélegeztető
Szerbia
járvány
koronavírus

Most

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.