Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Egyre többen rendezgetik szeretteik sírját a temetőkben

2020.10.18
13:10
2020.10.18
17:01
Forrás
Pannon RTV
Páran már most elkezdtek készülni mindenszentekre és halottak napjára.

Fiatalok és idősebbek rendezgették szorgalmasan az elhunytak sírjait a hétvégén.

Pannon RTV/Szkocsovszki László

A hozzátartozók virágokat, gyertyákat vittek ki a Bajai úti temetőbe Szabadkán. Egyesek földet, fehér díszköveket is hoztak, hogy szebbé tegyék az elhunytak nyugvóhelyét. Ilyenkor az emberek körülkapálnak a sírok mentén, ápolják és öntözgetik az elültetett virágokat.

Pannon RTV/Szkocsovszki László

„Készítjük a sírokat, felpucoljuk, mert itt van az édesapám, anyósom, apósom. A mai nap azért is jöttem ki, mert ma van apámnak az évfordulója, hogy meghalt. Aznap nem szoktunk dolgozni, kijövünk a temetőbe, meglátogatjuk, hazamegyünk, és aznap nem ünnepelünk, hanem megemlékezünk.”

„Minden évben készülünk, mindent elkészítünk. Hozunk virágot, gyertyát és minden mást, amit ezen a napon szoktak vinni. Szóval gyakran kijövünk. Pont ma voltam a Zentai úti temetőben, most pedig jöttem ide a szüleimhez kicsit, hogy rendbe rakjam, ahogy kell.”

„Általában kéthetente szoktam kijönni a temetőbe szeretteim sírjához. Takarítani szoktam a sírokat, friss virágot hozok, gyertyát gyújtok. Édesapám elhunyt, szoktam neki gyújtani egy cigit.”

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Egyébként a katolikusok mindenszentekre november elsején, a halottaikra pedig november másodikán emlékeznek.

temető
temetőrendezés
virág
mécses
gyertya
Bajai úti temető
halottak napja

Most

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.