Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Egyre többen rendezgetik szeretteik sírját a temetőkben

2020-10-18
13:10
2020-10-18
17:01
Forrás
Pannon RTV
Páran már most elkezdtek készülni mindenszentekre és halottak napjára.

Fiatalok és idősebbek rendezgették szorgalmasan az elhunytak sírjait a hétvégén.

A hozzátartozók virágokat, gyertyákat vittek ki a Bajai úti temetőbe Szabadkán. Egyesek földet, fehér díszköveket is hoztak, hogy szebbé tegyék az elhunytak nyugvóhelyét. Ilyenkor az emberek körülkapálnak a sírok mentén, ápolják és öntözgetik az elültetett virágokat.

„Készítjük a sírokat, felpucoljuk, mert itt van az édesapám, anyósom, apósom. A mai nap azért is jöttem ki, mert ma van apámnak az évfordulója, hogy meghalt. Aznap nem szoktunk dolgozni, kijövünk a temetőbe, meglátogatjuk, hazamegyünk, és aznap nem ünnepelünk, hanem megemlékezünk.”

„Minden évben készülünk, mindent elkészítünk. Hozunk virágot, gyertyát és minden mást, amit ezen a napon szoktak vinni. Szóval gyakran kijövünk. Pont ma voltam a Zentai úti temetőben, most pedig jöttem ide a szüleimhez kicsit, hogy rendbe rakjam, ahogy kell.”

„Általában kéthetente szoktam kijönni a temetőbe szeretteim sírjához. Takarítani szoktam a sírokat, friss virágot hozok, gyertyát gyújtok. Édesapám elhunyt, szoktam neki gyújtani egy cigit.”

Egyébként a katolikusok mindenszentekre november elsején, a halottaikra pedig november másodikán emlékeznek.

temető
temetőrendezés
virág
mécses
gyertya
Bajai úti temető
halottak napja

Most

21:38, Frissítve: 21:44

Đoković negyeddöntős Bécsben

Novak Đoković bejutott a negyeddöntőbe a bécsi keménypályás férfi tenisztornán, miután 7:6 (13-11), 6:3-ra legyőzte a horvát Borna Ćorićot.

Népszerű

Baleset Szabadkán

Közlekedési baleset történt ma délután Szabadkán. Várjuk az illetékesek részletesebb információit az esetről.