Ugrás a tartalomra

Egységesítették az idei tanévre vonatkozó ösztöndíjpályázatokat

2019-09-13
20:22
2019-09-13
21:02
Forrás
Pannon RTV
A Magyar Nemzeti Tanács és a vajdasági Diáksegélyezők megállapodása értelmében minden pályázat szeptember 16-án jelenik meg.

A kérelmeket azok a diákok adhatják át, akik középiskolai tanulmányaikat magyarul folytatják, illetve azok az egyetemisták, akik Szerbiában tanulnak és nem részesülnek más ösztöndíjban.

Újdonság, hogy azok a diákok, akik korábban az Újvidéki Diáksegélyező Egyesülethez tartoztak, idén a szabadkai székhelyű egyesületnél kérelmezhetik az ösztöndíjat. Egyébként a tanulók a lakhelyük szerinti legközelebbi diáksegélyező egyesületeknél tudják átadni pályázataikat, szeptember 30-ig. A pályázat a Bethlen Gábor Alap támogatási forrásaiból valósul meg.

A Kosztolányi Dezső Diáksegélyező Egyesülethez a szabadkai, a topolyai, a magyarkanizsai, a kishegyesi, a zombori, az apatini, a kúlai, a hódsági és a verbászi diákok adhatják át kérelmeiket. Idén itt pályázhatnak azok is, akik korábban az Újvidéki Diáksegélyező Egyesülethez tartoztak, azaz Óbecse, Temerin, Titel, Szenttamás, Újvidék és egész Szerémség területéről is a szabadkai egyesület gyűjti be a kérelmeket. A Zentai Diáksegélyező Egyesületnél azok a diákok pályázhatnak, akiknek bejelentett lakóhelyük a következő önkormányzatok területén van: Zenta, Ada, Csóka, Törökkanizsa. A Nagybecskereki Diáksegélyező Egyesületnél a helyi diákok mellett a nagykikindai, törökbecsei, magyarcsernyei, a begaszentgyörgyi és a dél-bánáti tanulók pályázhatnak.

ösztöndíjpályázat
Magyar Nemzeti Tanács
diáksegélyezők
vajdasági
pályázat

Most

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.