Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Együttműködés a közös természeti értékek megóvásáért és népszerűsítéséért

2022.02.17
11:20
2022.02.17
16:27
Forrás
Pannon RTV
Megtartották az Együttműködés a közös természeti értékek megóvásáért és népszerűsítéséért projekt zárókonferenciáját Szabadkán. Az eseményen a Kecskeméti Televízió és a Pannon RTV munkatársai mellett természetvédelmi szakemberek vettek részt.
Pannon RTV/Tímár Zsolt

A projekt az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program részeként az Európai Unió támogatásával valósult meg. Jelentős részét képezte a Természetvédelem határok nélkül című műsorunk a projektnek.

A Kecskeméti Televízió és a Pannon RTV közös természet- és környezetvédelmi magazinműsorának premierje kéthetente szombatonként 17 órától volt az IPA-projekt részeként. A közös természeti örökség és környezetvédelmi gondok bemutatása mellett a sorozat többek között rendszeresen információt adott az ökoturizmusról és a különféle akciókról is.

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Mohácsi Huba, szabadkai felelős szerkesztő, Természetvédelem határok nélkül: „A Természetvédelem határok nélkül című magazinműsorból 37 adás készült el, magyar nyelven ment az adás, de szerb nyelvre is feliratoztuk a műsorokat. Több mint 70 magazinműsort készítettünk el Vajdaság szinte egész területéről. Ez csak a mi részünk. Ehhez dolgoztak hozzá a kecskeméti kollégák. A projekt részeként szerveztünk egy gyermekvetélkedőt, amire 17 öt fős általános iskolás csapat jelentkezett. 85 gyereket mozgattunk meg az előválogatón, ezután volt egy döntő, amit Topolyán tartottunk meg. A döntőben résztvevő temerini csapat a kecskeméti döntős csapattal együtt részt vehettek egy többnapos kiránduláson Magyarországon.”

A Pannon RTV és a Kecskeméti Televízió együttműködése 10 éve töretlen.

Karáth Imre, kecskeméti felelős szerkesztő, Természetvédelem határok nélkül: „Egy kicsit nehezen indultunk, de egyre inkább fejlődött a dolog. Az utóbbi időben eljutottunk a havi két magazinműsorhoz, ami 15-20 percbe volt megszabva, de inkább mindig a 30-hoz lett közelebb. Ennek lettek aztán olyan kiburjánzott érdekességei, hogy közös táborozás, közös vetélkedő. Szépen felnőtte magát felnőttkorra ez a műsor.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

A projekt részeként egy közvélemény-kutatás is készült Vajdaság területén is a környezettudatosság kapcsán. A több mint ezer fős minta válaszaiból kiderült, hogy az emberek fontosnak tartják a természettel kapcsolatos kérdéseket, és több mint 50 százalékuk követi valamilyen rendszerességgel a Természetvédelem határok nélkül című műsort.

Pásztor Emília, a projekt koordinátora: „A projektet nagyon sikeresnek tartjuk, a projekt lebonyolításának szempontjából is. Gyakorlatilag minden indikátort, amit vállaltunk azt nem teljesítettük, hanem túlteljesítettük. 36 magazint vállaltunk és 37-et készítettünk, 100 gyermeket vállaltunk, hogy részt vesznek ezekben az ifjúsági programokban és 180 gyerek vett részt. Azt gondolom, hogy a projekt együttműködés és a megvalósítás szempontjából is nagyon sikeres volt.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

A projekt igaz véget ért, de a Természetvédelem határok nélkül továbbra is jelentkezni fog. A honlapunkon, a pannonrtv.com oldalon is megtalálhatóak az adások.

Természetvédelem Határok Nélkül
Karáth Imre
Pásztor Emília
Mohácsi Huba
Kecskeméti Televízió
Pannon RTV
Európai Unió
Interreg–IPA
IPA

Most

13:11

Elismerték Terzić munkáját

Húsz év alatt húsz érem - ezzel az eredménnyel érdemelte ki a Gyertyaszentelő-napi Érdemrendet Zoran Terzić, a szerb női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya.
12:39, Frissítve: 12:44

Liszicsanszk orosz ellenőrzés alá került

Az ukrán erők elhagyták Liszicsanszkot, az ukrán hadsereg utolsó bástyáját Luhanszk régióban. Három ember vesztette életét a harkivi körzetben, amikor az orosz erők támadást intéztek Bezrukij település ellen. 131. napja tart a háború Ukrajnában.
12:38

Tompít a hőség vezetéskor

Készüljünk fel a kánikulára, ha útra kelünk! Előbb fáradunk, türelmetlenebbek lehetünk, koncentrációzavar léphet fel. Néhány jótanács a hosszú út előtt!

Népszerű