Ugrás a tartalomra

Együttműködés Szabadka és Pozsony között

2017.04.21
13:08
A szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskolába látogatott a Pozsonyi Önkormányzati Kerület és a pozsonyi Gépészmérnöki Iskola küldöttsége
A szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskolába látogatott a Pozsonyi Önkormányzati Kerület és a pozsonyi Gépészmérnöki Iskola küldöttsége. A találkozót a tartományi oktatási titkárság kezdeményezte. A találkozó annak az együttműködésnek a folytatása, amelyet Vajdaság Autonóm Tartomány írt alá a Pozsonyi Önkormányzati Kerülettel még 2011-ben. Ennek keretében a tapasztalatcsere elő fogja segíteni a két ország oktatási rendszerének fejlesztését - mondta Németh Gabriella, a Pozsonyi Önkormányzati Kerület alelnöke. Ivan Bajić, az Ivan Sarić Műszaki Iskola igazgatója elmondta, az együttműködés a most nálunk is egyre nagyobb teret nyerő duális oktatási módszer tapasztalatainak cseréjében is jelentős lehet. Szakállas Zsolt, tartományi oktatási altitkár elmondta, a titkárság oktatásügyi projekteket is támogat, erre irányuló pályázataik is vannak, az iskolák ezekkel a lehetőségekkel is élhetnek, de specifikus esetekben készek pályázaton kívül is segíteni az iskolák aktivitásait. (Subotica.com, Magyar szó)
oktatás
Szabadka
Pozsony
tartományi oktatási titkárság

Most

23:03, Frissítve: 23:17

Polgárháborús helyzet Izrael számos pontján

Polgárháborús helyzet alakult ki Izrael számos pontján, zsidók és arabok csoportjai csaptak össze, autókat gyújtottak fel, a másik csoporthoz tartozókat bántalmaztak súlyosan - jelentette az egyik izraeli kereskedelmi televízió.
20:55, Frissítve: 23:16

Újabb intenzív rakétatűz

Intenzív rakétatüzet zúdított a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet Izraelre szerda este - jelentette a 12-es kereskedelmi TV híradása. Előzőleg az izraeli légierő lerombolt egy sokemeletes épületet a Gázai övezetben.
20:53, Frissítve: 21:49

Autópálya épül Muzslya legrégebbi utcájában?

Nagy elégedetlenséget váltott ki Muzslyán a Belgrád-Nagybecskerek-Újvidék közötti leendő autópálya terve. A dokumentum szerint ugyanis néhány házat lebontanak a bánáti helyi közösség legrégibb utcájában, és kerteket is elvennének az építkezés miatt.
20:51, Frissítve: 20:59

Felújítják a kishegyesi Szűz Mária-szobrot

Sokakat meglep, még a helyieket is, hogy Kishegyes Nyugati temetőjében egy régi és hányattatott sorsú szobor található. Egykor a település büszkeségének számított a Szűz Mária-szobor, de évtizedekre eltűnt a köztudatból.

Népszerű

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.

Sakálok Királyhalom környékén

A vadászok szerint a helyzet azért is aggasztó, mert a falkákban támadó ragadozók egyre inkább megritkítják a nemes vadállományt.

Mikor nyithatnak a kishatárátkelők?

Folyamatosan melegen tartjuk a témát, rámutatunk a probléma megoldásának fontosságára, de ehhez átcsoportosításokra van szükség – emelte ki Pásztor István a Közügyek stábjának adott interjújában.