Ugrás a tartalomra

Elballagott a Vackor előkészítős csoportja

2023.06.02
19:29
2023.06.03
09:53
Forrás
Pannon RTV
Évzáró ünnepséget tartottak a szabadkai Vackor Magyar Iskoláskor Előtti Nevelő- és Gyakorlóintézményben. Az óvónőktől és a barátoktól 12 ballagó búcsúzott, akik szeptembertől már az iskolapadot koptatják.

Zenés-táncos produkciókkal búcsúztak a Vackor óvoda végzősei péntek délután Szabadkán. Az óvodás évek és a fellépés is kiváló volt - mondták a gyerekek.

A Vackor óvoda végzősei pedig kirándulások sorával is gazdagodtak az itt eltöltött évek alatt.

A fellépő gyerekek két hónapon keresztül készültek az előadásra.

Losonci Fiser Krisztina, óvópedagógus: „Viszonylag könnyű dolgunk volt, mert mindazokat a népi dalokat, mozgásos játékokat, mondókákat, illetve a Csillagszemű Juhász népmesét is feldolgoztuk, és így mazsolázgattunk a gyerekekkel közösen. Összeraktuk a menetrendet, a mesének a történetét, ami alapján, ők elő tudták adni.”

A Vackor Magyar Iskoláskor Előtti Nevelő és Gyakorlóintézménybe jelenleg 117 gyerkőccel foglalkoznak – mondta Katona Novák Ágnes. A Vackor óvoda megbízott igazgatója hozzátette, hogy jelenleg öt csoportban dolgoznak. Két bölcsődei és három óvodai csoportban.

A ballagó óvodások tarisznyájába hamuban sült pogácsa került, hogy ne legyenek éhesek az úton. Emellett pedig egy ajándékcsomagot is átvehettek, amely egyebek mellett az óvodás évek legszebb emlékeit tartalmazó fényképet tartalmazta.

Katona Novák Ágnes
Losonci Fiser Krisztina
Vackor Iskoláskor Előtti Nevelő- és Gyakorlóintézmény
Szabadka

Most

15:50, Frissítve: 17:53

102-en vették át kollégiumi kulcsaikat

Összesen 102 elsőéves hallgató írta alá a beköltözési szerződést az Újvidéki Európa Kollégiumban. Ünnepi műsor is volt. Fremond Árpád az MNT elnöke az itthoni ösztöndíjlehetőségekre hívta fel a figyelmet.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.