Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Elballagtak a Kosztolányi Gimnázium diákjai

2019-05-27
18:03
2019-05-27
19:11
Forrás
Pannon RTV
65 diák ballagott el a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumból.

A közel 260 tanulót számláló szabadkai iskolából három osztályt búcsúztattak fiatalabb társaik. Két nyelvi és egy általános tagozat hagyta el az intézményt.

Utolsó osztályfőnöki órán ülnek a IV/A osztály diákjai. Batyujuk a nyakukban, osztályfőnökük utolsó, útravaló szavait hallgatják.

Vojter Kitti: „Igazából szerintem még nem fogtuk fel, hogy ez az utolsó. Annyira hatalmas nagy változás szerintem nincs.”

A diákok a négy év alatt számos tudnivalóval gazdagodtak, amely felkészítette őket a továbbtanulásra.

Bálint Beáta: „Mindenféle tantárgyunk volt igazából. Mivel angolos vagyok egyre inkább humán tantárgyakat kaptunk. Nyelveken volt a hangsúly, de az mellett nagyon sok tantárggyal kiegészítettük a tudásunkat.”

Ez az időszak azonban nemcsak az ünneplésről szól. A végzős diákoknak még az érettségi vizsgán is jól kell szerepelniük. A Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium négy éven keresztül a továbbtanulásra készíti fel a tanulókat.

Novák Attila, igazgató, Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium, Szabadka: „Órán igyekszünk nemcsak az elméleti, de a gyakorlati tudást is átadni. Közelíteni a mindennapokhoz, külön kreatív módszerekkel. Célunk, hogy megszeressék magát a tanulást, hogy tudjanak a tényanyaggal bánni, gondolkodni, hogy ezt később alkalmazni és kamatoztatni tudják az egyetemi tanulmányaik során.”

65 léggömb repült a magasba a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium előtt. A végzős diákok így búcsúztak iskolájuktól.

Szabadka
Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium
ballagás

Most

22:19

Ingatlanpiaci körkép

Nagyobb a kereslet, mint a kínálat az újvidéki ingatlanpiacon. A tartományi székváros a lakások vásárlása és eladása terén vezető szerepet tölt be Szerbiában.
21:59

Éljünk nyelvi jogainkkal!

A Szerb Köztársaság Alkotmánya és Vajdaság statútuma is biztosítják a jogot a nemzeti kisebbségek tagjainak a saját nyelv és írásmód használatához.

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.