Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Elballagtak a Kosztolányi Gimnázium diákjai

2019-05-27
18:03
2019-05-27
19:11
Forrás
Pannon RTV
65 diák ballagott el a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumból.

A közel 260 tanulót számláló szabadkai iskolából három osztályt búcsúztattak fiatalabb társaik. Két nyelvi és egy általános tagozat hagyta el az intézményt.

Utolsó osztályfőnöki órán ülnek a IV/A osztály diákjai. Batyujuk a nyakukban, osztályfőnökük utolsó, útravaló szavait hallgatják.

Vojter Kitti: „Igazából szerintem még nem fogtuk fel, hogy ez az utolsó. Annyira hatalmas nagy változás szerintem nincs.”

A diákok a négy év alatt számos tudnivalóval gazdagodtak, amely felkészítette őket a továbbtanulásra.

Bálint Beáta: „Mindenféle tantárgyunk volt igazából. Mivel angolos vagyok egyre inkább humán tantárgyakat kaptunk. Nyelveken volt a hangsúly, de az mellett nagyon sok tantárggyal kiegészítettük a tudásunkat.”

Ez az időszak azonban nemcsak az ünneplésről szól. A végzős diákoknak még az érettségi vizsgán is jól kell szerepelniük. A Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium négy éven keresztül a továbbtanulásra készíti fel a tanulókat.

Novák Attila, igazgató, Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium, Szabadka: „Órán igyekszünk nemcsak az elméleti, de a gyakorlati tudást is átadni. Közelíteni a mindennapokhoz, külön kreatív módszerekkel. Célunk, hogy megszeressék magát a tanulást, hogy tudjanak a tényanyaggal bánni, gondolkodni, hogy ezt később alkalmazni és kamatoztatni tudják az egyetemi tanulmányaik során.”

65 léggömb repült a magasba a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium előtt. A végzős diákok így búcsúztak iskolájuktól.

Szabadka
Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium
ballagás

Most

12:57

Lemondott a szlovén miniszterelnök

Marijan Šarec szlovén miniszterelnök ma rendkívüli sajtótájékoztatón bejelentette lemondását, és új választások kiírását kezdeményezte - közölte a helyi sajtó.

Népszerű

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.