Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Elbúcsúztatták a gyermekéveket a torontálvásárhelyi diákok

2022.07.01
11:02
2022.07.01
16:44
Forrás
Pannon RTV
Torontálvásárhelyen igazi ünnepi hangulatban ballagtak el a helyi Moša Pijade Általános Iskola nyolcadikosai. A József Attila Művelődési Otthon nagyterme adott otthont az évzárónak, ahol 35 végzős búcsúztatta a gyermekéveket.
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Ünnepi hangulatban vonultak fel a torontálvásárhelyi Moša Pijade Általános Iskola nyolcadikosai a József Attila Művelődési Otthon nagytermében. Kovács Laura a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumban fojtatja tanulmányait. Izgatottan várta ezt a napot.

„Ez számomra egy nagyon különleges nap, nagyon izgulok és nagyon várom már. Belegondolni abba, hogy már nem ők lesznek az osztálytársaim, nagyon furcsa érzés, és hogy más iskolába fogok tovább menni, más körülmények, más osztálytársak, eléggé furcsa bele gondolni.”

A szülők számára is különleges nap volt ez. Nikolić Eleonórának a szép pillanatok mellett azok az áldozatok is megmaradtak, amiket meg kellett, hogy hozzon mire gyermekét végigvezette ezen a nyolc éves úton.

„Ez nagy öröm egy szülőnek, mikor ide jutunk, ennek a hosszú utazásnak a végére, mert ez egy hosszadalmas periódus, ugye 8 évet átélni, átgürcölni a gyerekkel, mint minden kezdet nagyon nehéz volt, de, ahogy az idő, úgy a gyerekek is belejöttek ebbe a nagy és nehéz periódusba.”

Tóth Horvát Andrea osztályfőnök szavai szerint minden generáció különbözik egymástól.

„Ez az 5-ik generációm, akitől búcsúzunk, búcsúzok, egyformán kedves mind az öt, nem szeretnék köztük különbséget tenni. Arról fogok emlékezni erre a generációra, hogy nagyon szép sikereket értek el versenyeken, pályázatokon, hogy az iskolán kívüli vagy a tanításon kívüli aktivitásokon is mindig lehetett rájuk számítani.”

Vidrács Krisztina igazgató szerint a nyolcadikos diákok egy nagyon kreatív ünnepi programot állítottak össze.

„35 nyolcadikos diáktól búcsúzunk itt ünnepi keretek között Torontálvásárhelyen, ahol egy ünnepi műsorral készültek a nyolcadikosok, a szüleik, a tanáraik és az ismerőseik iránt. El kell mondanom erről az évfolyamról, hogy egy nagyon szorgalmas, jó tanulmányi eredményeket elért generációkról van szó, akik igazán kitettek magukért nemcsak a tanulmányukat tekintve, hanem olyan emberi értékeket tanultak meg és alapoztak meg, melyekre a szüleik, de mint az iskolai is nagyon büszkék vagyunk.

Az ünnepi műsor után kiosztották a legjobb tanulóknak járó Vuk-díjakat.

ballagás
Torontálvásárhely

Most

07:25, Frissítve: 08:35

Johnny Depp Modiglianiról forgat filmet

Johnny Depp 25 év kihagyás után ismét rendez: a sztár az olasz festőművész és szobrász Amedeo Modiglianiról készít játékfilmet - számolt be róla a The Hollywood Reporter.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.