Ugrás a tartalomra
Pixabay

Élen állunk a relatív szegénységben

2018-04-17
07:58
2018-04-17
12:01
Forrás
Beta
Szerbiában hatalmasak a lakosságon belüli különbségek - állítja a belgrádi professzor.

Szerbia első helyen áll a viszonylagos szegénység tekintetében Európában - állítja a belgrádi Közgazdasági Kar professzora, Mihail Arandarenko. A lakosság negyedének csupán 15.400 dináros a havi bevétele - mondja. Szerbiát a listán Bulgária, Portugália és Macedónia követi. A professzor szerint a szerbiai szociálpolitika ma nem foglalkozik a szegénység okaival vagy az oktatási színvonal emelésével. Ma is ugyanazon elvek szerint keresik a megoldást, mint 15 évvel ezelőtt - tette hozzá. Szerinte csökkenteni kellene az emberek közötti hatalmas különbségeket, elősegíteni az egyenjogúságot, például azzal, hogy az oktatás mindenki, tehát a szegény gyerekek számára is egyformán hozzáférhető legyen.

relatív szegénység
Szerbia

Most

11:55, Frissítve: 12:09

Néptánc, népzene és jó hangulat

A 2017-es Fölszállott a páva vetélkedő területi válogatóin részt vevő vajdasági csoportok műsorát láthatta a közönség szombaton este csantavéri színházban.
11:03, Frissítve: 11:16

Eltűnt egy kislány

Egy kislány eltűnését jelentették a zentai rendőrségnek. Az apa közölte a hatóságokkal, hogy a 2009-ben született Csordás Erika ismeretlen irányba távozott az 1962-ben született A.T.-vel.
10:18, Frissítve: 10:33

Megérkezett az igazi ősz

Ma reggel borongós, szürke időre ébredhettünk. Mindez kitart egészen az előttünk álló hét közepéig. Az illetékesek fokozott figyelemre intik az autósokat a lehetséges csapadék és ködfoltok miatt.
10:08

Birkózó-vb: Várakozáson aluli kezdés

Nem jól indult szombaton a budapesti birkózó-világbajnokság a magyar keret számára. Veréb István, Molnár József és Gulyás Zsombor is meglepő vereséget szenvedett rögtön az első meccsén.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.

Eltűnt egy kislány

Egy kislány eltűnését jelentették a zentai rendőrségnek. Az apa közölte a hatóságokkal, hogy a 2009-ben született Csordás Erika ismeretlen irányba távozott az 1962-ben született A.T.-vel.