Ugrás a tartalomra
Pixabay

Élen állunk a relatív szegénységben

2018-04-17
07:58
2018-04-17
12:01
Forrás
Beta
Szerbiában hatalmasak a lakosságon belüli különbségek - állítja a belgrádi professzor.

Szerbia első helyen áll a viszonylagos szegénység tekintetében Európában - állítja a belgrádi Közgazdasági Kar professzora, Mihail Arandarenko. A lakosság negyedének csupán 15.400 dináros a havi bevétele - mondja. Szerbiát a listán Bulgária, Portugália és Macedónia követi. A professzor szerint a szerbiai szociálpolitika ma nem foglalkozik a szegénység okaival vagy az oktatási színvonal emelésével. Ma is ugyanazon elvek szerint keresik a megoldást, mint 15 évvel ezelőtt - tette hozzá. Szerinte csökkenteni kellene az emberek közötti hatalmas különbségeket, elősegíteni az egyenjogúságot, például azzal, hogy az oktatás mindenki, tehát a szegény gyerekek számára is egyformán hozzáférhető legyen.

relatív szegénység
szerbia

Most

00:58

Tanügyesek tüntettek Belgrádban

A Szerbiai Tanügyi Dolgozók Szakszervezeti Uniója szerdán tüntetést szervezett Belgrádban a kormány épülete előtt és egyedi fizetési osztályok bevezetését követelte az egész közigazgatásban.
00:03, Frissítve: 00:21

Münchenben nyert a Real Madrid

A címvédő Real Madrid 2-1-re nyert a Bayern München otthonában szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén, ezzel nagy lépést tett a sorozatban harmadik fináléja felé.
21:14, Frissítve: 21:58

Hajnali Fülek

A közmédia és a Hagyományok Háza közös műsora május első hetében a történelmi Nógrád megye északi részén fekvő Füleket mutatja be felvidéki falusi vonósbandák felvételeivel.
17:59, Frissítve: 20:28

Vučić Tuskkal tárgyalt Belgrádban

Szerbia eurointegrációjáról tárgyalt a szerb államfő és az Európiai Tanács elnöke. Vučić a találkozó után azt mondta, bemutatta mindazt, amit Szerbia tett a brüsszeli megállapodás végrehajtásáért.

Népszerű

Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.