Ugrás a tartalomra
Pixabay

Élen állunk a relatív szegénységben

2018-04-17
07:58
2018-04-17
12:01
Forrás
Beta
Szerbiában hatalmasak a lakosságon belüli különbségek - állítja a belgrádi professzor.

Szerbia első helyen áll a viszonylagos szegénység tekintetében Európában - állítja a belgrádi Közgazdasági Kar professzora, Mihail Arandarenko. A lakosság negyedének csupán 15.400 dináros a havi bevétele - mondja. Szerbiát a listán Bulgária, Portugália és Macedónia követi. A professzor szerint a szerbiai szociálpolitika ma nem foglalkozik a szegénység okaival vagy az oktatási színvonal emelésével. Ma is ugyanazon elvek szerint keresik a megoldást, mint 15 évvel ezelőtt - tette hozzá. Szerinte csökkenteni kellene az emberek közötti hatalmas különbségeket, elősegíteni az egyenjogúságot, például azzal, hogy az oktatás mindenki, tehát a szegény gyerekek számára is egyformán hozzáférhető legyen.

relatív szegénység
szerbia

Most

01:14, Frissítve: 01:22

Tombol a hőség Észak-Európában is

A szikkadt aljnövényzet sok helyütt lángra kapott Svédországban - az elmúlt két évtized legsúlyosabb erdőtüzei pusztítanak még a Sarkkörön túl is.
01:09

Pokoli hőség Japánban

Már Meteorológiai figyelmeztetést adtak ki Japánban, ahol a hőhullám legalább 30 emberrel végzett. A hőséggel összefüggő rosszullétek miatt több ezren kerültek kórházba az elmúlt két hétben.

Népszerű

Elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV munkatársa

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV magyarkanizsai tudósítója, Aranytoll-díjas újságíró, kedves kollégánk. Tegnap töltötte be 65. életévét és vonult nyugdíjba.
Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.
Budai Dániel

Meghalt a 15 éves Budai Dániel

A szabadkai fiú az egyik belgrádi gyermekkórházban töltötte utolsó perceit. Budai Dánielnek szív- és tüdőátültetésre lett volna szüksége, amiről korábban a Pannon RTV is beszámolt.