Ugrás a tartalomra
Pixabay

Élen állunk a relatív szegénységben

2018-04-17
07:58
2018-04-17
12:01
Forrás
Beta
Szerbiában hatalmasak a lakosságon belüli különbségek - állítja a belgrádi professzor.

Szerbia első helyen áll a viszonylagos szegénység tekintetében Európában - állítja a belgrádi Közgazdasági Kar professzora, Mihail Arandarenko. A lakosság negyedének csupán 15.400 dináros a havi bevétele - mondja. Szerbiát a listán Bulgária, Portugália és Macedónia követi. A professzor szerint a szerbiai szociálpolitika ma nem foglalkozik a szegénység okaival vagy az oktatási színvonal emelésével. Ma is ugyanazon elvek szerint keresik a megoldást, mint 15 évvel ezelőtt - tette hozzá. Szerinte csökkenteni kellene az emberek közötti hatalmas különbségeket, elősegíteni az egyenjogúságot, például azzal, hogy az oktatás mindenki, tehát a szegény gyerekek számára is egyformán hozzáférhető legyen.

relatív szegénység
Szerbia

Most

07:44

Ma van a magyar kultúra napja

Több vajdasági településen is megünneplik a mai napot. Szabadkán a Népkör Magyar Művelődési Központ ez alkalomból fotókiállítással és középiskolások előadásával várja az érdeklődőket 19 órától.
20:29

Közeleg a holdújév

A világ népességének negyede számára ez az év legnagyobb ünnepe. Idén a holdújév vagy ahogy Ázsiában nevezik a tavaszköszöntő február 5-én kezdődik.
20:19

Több ENSZ-békefenntartót öltek meg Maliban

Meggyilkolták az ENSZ-békefenntartó missziójának 10 tagját, 25-öt pedig megsebesítettek az Al-Kaidával kapcsolatban álló dzsihádisták - jelentették az Egyesült Nemzetek Szervezetének illetékesei.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.