Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Elengedhetetlen a felkészülés a babavárásra

2020.03.03
19:04
2020.03.08
20:18
Forrás
Pannon RTV
A várandóság változásaihoz elengedhetetlen a megfelelő mozgás, a többszöri relaxáció és a felkészülés a babavárásra. Szabadkán 1998 óta tartanak felkészítőket kismamáknak.
Pannon RTV/Gál Hermina

A szervezők szerint a program segítségével az anyák szakmai tanácsokat és pszichofizikai felkészülést kaphatnak. Emellett a kismamák gyakorolhatják a légzési technikákat, a relaxációs gyakorlatokat és az izmok erősítését is, valamint megismerkedhetnek a gyermek születése utáni időszak kihívásaival.

Pannon RTV/Gál Hermina

A felkészítőn gyakran apukák is részt vesznek, ez pedig hatalmas támogatást jelent a várandós anyák számára.

Jadranka Milić, védőnő: „A program egy hónapig tart, heti két alkalommal megbeszélés szerint. Valójában nyolc órát foglal magába. A kilencedik óra a szülészeten tett látogatás, ezen belül megismertetjük őket egy számukra eddig ismeretlennel, a szülészettel. Azok a témák, amelyeket az iskolánkban átveszünk, a terhességgel, a szüléssel és az ahhoz tartozó mindennemű információval, természetesen pszichofizikai felkészüléssel, az emlőápolással, és a szoptatással kapcsolatosak.”

babavárás
relaxáció
felkészítő
kismama

Most

15:59

Szenttamás község napja

Koszorúzással és oklevelek kiosztásával emlékeztek meg Szenttamás község napjáról. 77 évvel ezelőtt, ezen a napon vették át a hatalmat a Jugoszláv Népfelszabadító Hadsereg és a szovjet Vörös Hadsereg egységei a település felett.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.

Vučić: szerb és magyar, barát és testvér

A VMSZ elnökével közös képet jelentetett meg az Instagramon a szerb köztársasági elnök. A Szabadka és Szeged közötti vasút felújítási munkálatainak alapkőletételét követően