Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Renata Brito

Élénkült a forgalom minden Európába tartó migrációs útvonalon

2019-09-18
00:33
2019-09-18
09:19
Forrás
hirado.hu
Az unió határvédelmi ügynöksége, a Frontex adatai szerint augusztusban 9 százalékkal több bevándorló érkezett a kontinensre, mint egy hónappal korábban.

A Földközi-tengeren tovább nőhet ez a szám, mivel az új baloldali olasz kormány megnyitotta a kikötőket az NGO-k csempészhajói előtt, amelyek újabb és újabb migránsokat vesznek a fedélzetükre – közölte az M1 Híradója.

Időközben már a migránsok elosztásán dolgoznak, szerdán Rómában tárgyal erről az olasz kormányfő, Giuseppe Conte és a francia elnök, Emmanuel Macron. Jövő hétfőn Olaszország, Franciaország, Németország és Málta a tervek szerint megállapodást ír alá a Földközi-tengeren érkező migránsok önkéntes alapon történő befogadásáról. Szijjártó Péter külügyminiszter azt mondta, Magyarország nem fogad be illegális bevándorlókat.

A Frontex adatai szerint az összes ismert migrációs útvonalon megnövekedett a forgalom. A hivatal szerint augusztusban 13 ezer tiltott határátlépést regisztráltak a tagállamok. Ez csaknem 10 százalékos növekedést jelent az előző hónaphoz képest.

Európa
migráció
útvonal
migráns
Frontex

Most

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.