Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Elérkezett a nyári gumik felszerelésének ideje

2021.04.01
07:34
Forrás
N1, gumi.hu
Mától nem kötelező a téli abroncsok használata november elsejéig Szerbiában.

A szabályozás értelmében mától lehet lecserélni a téli gumikat nyáriakra.

Az illetékesek arra figyelmeztetik a gépjárművezetőket, hogy nyári körülmények között téli abroncsot használni legalább annyira rossz döntés, mint télen nyárival közlekedni. A téli gumik alacsony hőmérsékletre lettek tervezve. Összetételük túl puhává és rugalmassá válik a nyári körülmények között, aminek hatására az abroncs eldeformálódhat és tapadását veszítheti – főként fékezéskor vagy kanyarodáskor. Egy szó mint száz, ha tehetjük, cseréljük le abroncsainkat nyári kiadásra.

nyári gumi
gumicsere
autó
jármű

Most

18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.