Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Életet menteni páratlan érzés

2022.02.11
20:48
2022.02.14
10:39
Forrás
Pannon RTV
A véradás fontosságát nem lehet elég gyakran hangsúlyozni.

A vér létszükséglet a betegek és sérültek számára, ugyanakkor mesterséges úton nem előállítható. Hogy a kórházakban van-e elég belőle, egyedül az önkéntes véradókon múlik. Aki pedig egyszer véradónak áll, általában az is marad, ugyanis az érzés, hogy valakinek talán az életét mentjük meg, pótolhatatlan. 

Pannon RTV

A véradás szabályairól, pozitív és negatív hatásairól a Közügyekben beszélgettünk Sebők Zsolttal, a szabadkai Vöröskereszt munkatársával.

Sebők Zsolt
Sebők Zsolt
Szabadka
Vöröskereszt
önkéntes véradás
önkéntes véradó
önkéntes
véradás
véradó
véradási akció

Most

21:29, Frissítve: 21:37

Ötödször ismételték meg a szavazást

617-en adták le voksukat Veliki Trnovac település hatos számú szavazóhelyén a csütörtök esti előzetes eredmények szerint. Itt ötödször ismételték meg a szavazást.
18:55, Frissítve: 19:43

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.