Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Ürményi Frigyes

Életmentés és két szabadnap

2022.04.14
14:01
2022.04.15
16:02
Forrás
Pannon RTV
A szakemberek nem győzik hangsúlyozni a véradás fontosságát, hiszen ezzel, ahogyan másoknak, úgy magunknak is jót teszünk.

Azért, hogy egyre több kamaszt kapcsoljanak be a véradás körforgásába, véradási akciót tartottak ma Adán a helyi középiskolában.

Pannon RTV/ Ürményi Frigyes

Andruskó Szebasztián a helyi Műszaki Középiskola tanulója társaival érkezett a csütörtöki véradásra, és mint mondja, bár még csak másodjára ad vért, rendszeressé szeretné ezt tenni. Barátait is ő biztatta a részvételre: „Szerintem elég fontos, mert birok segíteni az embertársaimon és szerintem így másokon is segítek, meg magamon is.”

Pannon RTV/ Ürményi Frigyes

A fiatalok bevonása nagyon fontos, hiszen ők lesznek a jövő véradói, így elengedhetetlen, hogy megismerkedjenek a Vöröskereszt tevékenységével. Az is fontos, hogy eloszlassuk a félelmeiket a véradás kapcsán - mondta Velez Teodóra, az adai Vöröskereszt titkára: „Kell egy kis bátorságot önteni beléjük, de legnagyobb inspiráció számukra, hogy az iskolától kapnak két szabadnapot. Pillanatnyilag a gyerekeket inkább ez fogja meg, mindannak ellenére, hogy nagyon fontos véradónak lenni, akkor is, hogyha nem az iskolából kapom a két napot, hanem a saját maga érdekében is, hogy a saját egészségi állapotát is kivizsgáljak, ugyanakkor pedig nagyon nemes dolog, hogy másnak is tudunk segíteni.”

Pannon RTV/ Ürményi Frigyes

Az adai Műszaki Iskolában megtartott véradáson alkalmanként közel 30-40 diák is részt vesz.

véradás
Ada
önkéntes
önkéntes véradás
önkéntes véradó
Vöröskereszt

Most

13:11

Elismerték Terzić munkáját

Húsz év alatt húsz érem - ezzel az eredménnyel érdemelte ki a Gyertyaszentelő-napi Érdemrendet Zoran Terzić, a szerb női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya.
12:39, Frissítve: 12:44

Liszicsanszk orosz ellenőrzés alá került

Az ukrán erők elhagyták Liszicsanszkot, az ukrán hadsereg utolsó bástyáját Luhanszk régióban. Három ember vesztette életét a harkivi körzetben, amikor az orosz erők támadást intéztek Bezrukij település ellen. 131. napja tart a háború Ukrajnában.
12:38

Tompít a hőség vezetéskor

Készüljünk fel a kánikulára, ha útra kelünk! Előbb fáradunk, türelmetlenebbek lehetünk, koncentrációzavar léphet fel. Néhány jótanács a hosszú út előtt!

Népszerű