Ugrás a tartalomra

Életről, betegségről, hitről! - „Annak nehéz, aki itt marad, sosem annak, aki elmegy.”

2020-05-27
07:48
2020-05-27
10:13
Forrás
Pannon RTV
Egy megrendítő történet, amely egyben egy hatalmas erejű tanúságtétel is. Sajó Mátyás, egy csontrákban szenvedő fiatalember őszintén beszél az életéről, a betegségéről és a hitéről.

Sajó Mátyás (1988-2020) családcentrikus, életvidám testnevelőtanár, zenész volt. Igazi sportember, aki a súlyos betegségében is arra törekedett, hogy hitet adjon másoknak. Ő kiváltságként tekint a keresztjére/kegyelmére, amelyet Istentől kapott.

„Úgy éreztem, hogy az életem jó irányba halad, de amikor a Jóisten odaadta ezt a keresztet, akkor megértettem, hogy igazából megmentette az életemet. Nem tudhatom, hogy e kereszt nélkül mi lett volna velem. Maradtam volna-e az ő útján, vagy történt volna egy olyan családi tragédia, amely megváltoztat? Egy ilyen kereszt tudatában biztos lehet az ember abban, hogy jó irányba tart. Bár földi szemmel teljesen értelmetlen ez a betegség, de nem gondolhatjuk, hogy a Jóisten megteremt ennyiféle embert a saját képmására, megáldja szellemmel, testtel és lélekkel, majd hatvan év után azt mondja, hogy tovább nincsen. Ennek van folytatása, az örök életben, ahol majd egyszer újra találkozunk.”

„A műtét előtti szombaton volt egy virrasztás a templomban az esti mise után. Én is elmentem, bár már nem voltam túl jó állapotban, a sekrestyében ültem. Nem nagyon mertem kinézni, mert mondták az ismerőseim, hogy nagyon sokan eljöttek. Csodáért imádkoztunk, a gyógyulásomért, hogy ne legyen szükség a műtétre. Azt azért mindenkinek nehéz volt elfogadnia, hogy egy sportember, pont a testnevelőtanár veszítse el a lábát, esetleg ezzel a hivatását. Imádkoztunk. A mise végén erőt vettem magamon, hogy megköszönjem. Nehezen jutottam szóhoz, mert tele volt a templom. Nagyon jó érzés volt olyan arcokat látni, akiket még templomban nem láttam. Akár kollégákat, barátokat, ismerősöket, zenésztársakat. Megtörtént a műtét, minden komplikáció nélkül. Az egyik látogatás alkalmával valaki azt mondta, hogy pedig úgy reménykedtem, hogy csoda történik. Akkor tudatosult bennem, hogy a csoda, amiért imádkoztunk, ott akkor megtörtént. Csak mi emberi szemmel vártuk a csodát. Közben az Isten olyan hatalmas csodát készített elő, hogy olyan emberek léptek be a templomba, akik előtte soha. Olyan emberek tapasztalhatták meg egy közösség imádkozó erejét, akiknek még erre soha nem volt alkalmuk. Ez fantasztikus érzés volt. Egy csodáért imádkoztunk és rengeteg csoda történt”


„Az egész betegség értelmét ez adja meg, hogy ennyien összefognak és imádkoznak értem, áldozatot hoznak. Valójában nem biztos, hogy engem, hanem a saját életüket mentik meg. Ez felfoghatatlan, ez ad értelmet az egésznek, ennél nagyobbat nem kérhetnék.”

A videót március 18-án vették fel. Ezt követően Mátyás állapota hirtelen romlott, és 2020.március 26-án magához szólította az Úr. A teljes beszélgetést csütörtök este (2020.05.28.) 20 óra 35 perctől nézhetik meg a Pannon Televízió műsorán.

Sajó Mátyás

Most

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.