Ugrás a tartalomra
Pixabay/Anna_Sunny

Élettárs is kaphat családi nyugdíjat Szerbiában

2019-11-04
12:41
Forrás
VajdaságMa
A házastársak mellett az élettársak is jogosultak lehetnek a családi nyugdíjra Szerbiában - ezt irányozza elő a nyugdíj- és rokkantbiztosításról szóló törvény módosítása.

Ennek az a feltétele, hogy legalább három évig tartott az élettársi kapcsolat, vagy közös gyermekkel rendelkeznek a felek. A törvénymódosítást a kormány a napokban fogadta el, és még a parlament is napirendjére tűzi. Az illetékesek elmondták, Szerbiában kevesen élnek élettársi kapcsolatban, így nem tartanak attól, hogy az intézkedés nagyon megterhelné a büdzsét. A legutóbbi, 2011-es népszámlálás alapján a 15 évnél idősebb szerbiai polgárok közül mindössze 236 063-an éltek élettársi kapcsolatban, az ötven évnél idősebbek körében pedig mintegy ötvenezren.

családi nyugdíj
élettárs
házastárs
törvény módosítás

Most

19:18, Frissítve: 19:25

Jótékonysági Lutheránus bál Ludason

Csaknem 200 fő részvételével tartották meg Ludason a 3. Lutheránus bált. Az eseményen a verbászi evangélikus templom renoválási munkálatainak folytatására gyűjtöttek pénzt.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.