Ugrás a tartalomra
Pixabay/Anna_Sunny

Élettárs is kaphat családi nyugdíjat Szerbiában

2019.11.04
12:41
Forrás
VajdaságMa
A házastársak mellett az élettársak is jogosultak lehetnek a családi nyugdíjra Szerbiában - ezt irányozza elő a nyugdíj- és rokkantbiztosításról szóló törvény módosítása.

Ennek az a feltétele, hogy legalább három évig tartott az élettársi kapcsolat, vagy közös gyermekkel rendelkeznek a felek. A törvénymódosítást a kormány a napokban fogadta el, és még a parlament is napirendjére tűzi. Az illetékesek elmondták, Szerbiában kevesen élnek élettársi kapcsolatban, így nem tartanak attól, hogy az intézkedés nagyon megterhelné a büdzsét. A legutóbbi, 2011-es népszámlálás alapján a 15 évnél idősebb szerbiai polgárok közül mindössze 236 063-an éltek élettársi kapcsolatban, az ötven évnél idősebbek körében pedig mintegy ötvenezren.

családi nyugdíj
élettárs
házastárs
törvény módosítás

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:06

Színfalak mögött

A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény több év kihagyás után idén ismét megszervezte a színházi nevelési óráját a helybeli általános iskola hetedik osztályosai számára.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.