Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Életveszélyes a jégen tartózkodni, korcsolyázni

2022.01.26
22:20
2022.01.26
22:44
Forrás
Pannon RTV
Mit tegyen, aki hallja, hogy reped a jég - egyebek mellett erről beszélt Szendi Zsolt életmentő.

Az elmúlt napok zimankós időjárásának következtében a környékünkön több állóvíz is befagyott. A jégréteg viszont változó vastagságú, így életveszélyes erre a felületre rámenni, esetleg korcsolyázni. A Közügyekben Szendi Zsolt életmentő arra hívta fel a figyelmet, hogy senki ne merészkedjen a jégre, mert az nem elég vastag a rajta való tartózkodáshoz, sportoláshoz.

A tapasztalt szakember az is elmondta, hogy mit tegyen, aki a figyelmeztetés ellenére a jégre merészkedik, illetve bajba kerül. ”Azt szoktam tanácsolni, hogy ne egyedül menjenek, mert ha valami történik, akkor valaki tudjon segítséget hívni. A másik dolog, ami nagyon fontos, ha rámentünk a jégre és érezzük, halljuk, hogy reped, akkor próbáljunk lefeküdni a jégre annak ellenére, hogy minden ösztönünk azt fogja diktálni, hogy szaladjunk, hogy menjünk onnan. Inkább feküdjünk le a jégre, mert ha állunk, akkor a testtömegünk a cipőnk nagyságán van. Ha lefekszünk, akkor a testtömeg szétoszlik és kisebb lesz az esélye, hogy leszakadunk, és így próbáljunk kimászni abból a részből, ahol elkezdett a jég törni alattunk.”

életmentő
Szendi Zsolt

Most

16:12

Újabb országokban jelent meg a majomhimlő

Csütörtökig az USA-ban és Kanadában regisztráltak új majomhimlős eseteket, azonban mára Ausztráliában, Olaszországban, Franciaországban és Svédországban is felütötte a fejét a betegség.
16:04

Tovább drágult az üzemanyag

A kereskedelmi minisztérium péntek délutáni információja szerint a következő egy hétben, vagyis május 27-éig az eurodízel 202,2 a 95-ös ólommentes benzin pedig 184 dinárba kerül.
15:51, Frissítve: 16:03

Magyarország lesz a mezőgazdasági kiállítás partnerországa

Szombaton kezdődik Újvidéken a 89. Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár. Az ünnepélyes megnyitó 11 órakor lesz, amelyen részt vesz Aleksandar Vučić szerb államfő és Orbán Viktor magyar kormányfő is. A megnyitót a Pannon TV élőben közvetíti.
15:48

Méhek nélkül nincs élet

Ökológiai Fesztivált tartottak a szabadkai Széchenyi István Általános Iskolában. A gyerekek a méhekről, a vadméhekről, táplálkozási szokásaikról és egyebekről hallhattak a méhek világnapján.

Népszerű