Ugrás a tartalomra
Szerbia, parlament

Elfogadta a szerb parlament a felsőoktatási duális képzésre vonatkozó törvényt

2019-09-17
13:06
2019-09-17
16:19
Forrás
Szerbiai RTV
Törvénycsomagot fogadott el a szerbiai parlament a mai rendkívüli ülésén, köztük a felsőoktatási duális képzésre vonatkozó törvényt.

A képviselők elfogadták a szabályozott szakmákról és a szakmai képesítések elismeréséről szóló törvényt, a szabadalmi törvény módosítását, a szerzői és szomszédos jogokról szóló törvény módosításait, valamint a félvezető termékek topográfiájának védelméről szóló törvény módosításait. A duális felsőoktatásról szóló törvényjavaslat indoklásakor Mladen Šarčević oktatási miniszter kiemelte, hogy az ezt a modellt választó hallgatók jó vállalati szerződésekre számíthatnak, valamint garanciákra, továbbá munkahelyi és szociális biztonságra, illetve minden egyébre, ami ehhez kapcsolódik.

Szerbia
duális képzés
felsőoktatás
törvények
parlament
Mladen Šarčević

Most

19:18, Frissítve: 19:25

Jótékonysági Lutheránus bál Ludason

Csaknem 200 fő részvételével tartották meg Ludason a 3. Lutheránus bált. Az eseményen a verbászi evangélikus templom renoválási munkálatainak folytatására gyűjtöttek pénzt.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.