Ugrás a tartalomra
Szerbia, parlament

Elfogadta a szerb parlament a felsőoktatási duális képzésre vonatkozó törvényt

2019-09-17
13:06
2019-09-17
16:19
Forrás
Szerbiai RTV
Törvénycsomagot fogadott el a szerbiai parlament a mai rendkívüli ülésén, köztük a felsőoktatási duális képzésre vonatkozó törvényt.

A képviselők elfogadták a szabályozott szakmákról és a szakmai képesítések elismeréséről szóló törvényt, a szabadalmi törvény módosítását, a szerzői és szomszédos jogokról szóló törvény módosításait, valamint a félvezető termékek topográfiájának védelméről szóló törvény módosításait. A duális felsőoktatásról szóló törvényjavaslat indoklásakor Mladen Šarčević oktatási miniszter kiemelte, hogy az ezt a modellt választó hallgatók jó vállalati szerződésekre számíthatnak, valamint garanciákra, továbbá munkahelyi és szociális biztonságra, illetve minden egyébre, ami ehhez kapcsolódik.

duális képzés
felsőoktatás
törvények
parlament
Mladen Šarčević

Most

11:07, Frissítve: 11:12

Boszniában megszűnik a szükségállapot

Vasárnap megszűnik a március 16-a óta tartó szükségállapot Bosznia-Hercegovina egész területén. Az országban szombatra 23 fővel, 2485-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.