Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Elhalasztották a helyi közösségi választásokat Magyarcsernyén

2020-11-10
12:33
2020-11-10
12:38
Forrás
Pannon RTV
A koronavírus-járvány miatt - meghatározatlan időre – elhalasztották a november 15-ére meghirdetett helyi közösségi választásokat Magyarcsernye község területén.

A választások későbbi időpontja a járványhelyzet alakulásától függ. A község négy településen, Magyarcsernyén, Szerbcsernyén, Klárin és Aleksandrovón kellett volna új tanácsot választani. A legnagyobb érdeklődés a magyarcsernyei választások iránt nyilvánult meg, ahol, a kilenctagú tanácsba 16 jelölt közül lehetett volna választani. A másik három településen annyi jelölt volt, ahány hely van a helyi tanácsokban.

Nagybecskerek város helyi közösségeiben úgyszintén nem lesznek választások azokban a helyi közösségekben, ahol november 29-ére volt bejelentve a voksolás, amelyen a tanácstagokat és az ellenőrző bizottságok tagjait kellett volna megválasztani. Erről Čedomir Janjić, a nagybecskereki Városi Képviselő-testület elnöke hozott döntést. Az indokolás szerint erre azért volt szükség, mert romlott a járványhelyzet a város területén. Ezzel leállítottak minden választással kapcsolatos tevékenységet, viszont az eddig elvégzettek érvényben maradnak.

elhalaszt
választás
Magyarcsernye
helyi közösségi
Nagybecskerek
koronavírus

Most

16:00

Ma van a Nemzetközi Jegesmedve Nap

A jegesmedvék életük nagy részét a Jeges-tenger jegén töltik, a világ egyik leghidegebb környezetében. Megközelítőleg 21 és 31 ezer egyed él a Földön, de sok más állathoz hasonlóan őket is fenyegeti a klímaváltozás.
15:28, Frissítve: 17:24

2037 méternyi kolbász tekeredett Turián

A Turiai Kolbászfesztiválon a járványügyi helyzet miatt idén az ünnepség és a vásár elmaradt. Csak a Guiness-rekordot tartó kolbász készítőiből és a szervezőkből, valamint a kolbászkészítő verseny kisszámú résztvevőjéből állt az idei esemény.
15:01, Frissítve: 17:00

Disznótor a muzslyai réten

A muzslyai réten, Budai Zoltán tanyáján, ma baráti körben hagyományos disznótor volt, amelynek az „áldozata” egy háromszáz kilogrammos jószág volt.

Népszerű

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.