Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Elhelyezték az emlékezés virágait a szabadkai Kossuth-szobornál

2021.03.15
12:53
2021.03.23
10:44
Forrás
Pannon RTV
Koszorúzással egybekötött ünnepi megemlékezést tartott a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ.

A rövid alkalmi műsor után a Szabadkai Magyar Főkonzulátus, a Magyar Nemzeti Tanács, a Vajdasági Magyar Szövetség, a Magyar Mozgalom, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Népkör Művelődési Központ képviselői helyezték el az emlékezés virágait a Kossuth-szobornál.

Bodrogi Hajnalka, ügyvezető, Népkör Magyar Művelődési Központ, Szabadka: „A Népkör fiatal énekesei énekelték a Himnuszt, és nagy örömömre szolgál, hogy Nyári Ákos visszatért, és fiatal színjátszóinkkal foglalkozik. Jó példát mutat számukra, hogyan is tudjuk megünnepelni és emlékezni a bátrakra, akik anno kiálltak a szabadságért, és a szabadság mellett tették le voksukat. Évről évre ezt a példát szeretnénk megmutatni, és ezzel felnevelni a fiatalokat, hogy ez a nap miért is fontos nemzetünknek.”

koszorúzás
Népkör
Kossuth-szobor
megemlékezés
1848-49-es forradalom és szabadságharc
Szabadka
Magyar Nemzeti Tanács
MNT
VMSZ
Magyar Mozgalom
Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség
Szabadkai Magyar Főkonzulátus
Népkör Művelődési Központ
Vajdasági Magyar Szövetség

Most

08:42, Frissítve: 08:48

Magyar katonákra támadtak a migránsok

Erőszakkal próbálta átlépni a szerb-magyar határt Ásotthalomnál egy migránscsoport kedden este – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
21:52, Frissítve: 07:06

Érdemes hajnalban felkelni!

A tokiói olimpia 5. napján Szerbia 5 sportágban versenyez: úszás, evezés, cselgáncs, 3x3-as kosárlabda és tenisz. Pályára lép a világ legjobbja, Novak Đoković, 7 óra körül. A magyar versenyzők közül Hosszú, Kenderesi, Milák aranyért úszik szerdán.
21:02, Frissítve: 21:28

Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

Kettős győzelemmel jutott tovább az FTC a BL selejtezőjének második fordulójából, miután az egy héttel ezelőtti, hazai első mérkőzésen elért 2-0-s sikert követően a párharc keddi, idegenbeli visszavágóján 3-1-re nyert a litván Zalgiris Vilnius ellen.

Népszerű