Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Elhelyezték Péter király szobrát Szabadkán

2021.11.24
18:38
2021.11.24
18:48
Forrás
Pannon RTV
Elhelyezték a szabadkai Jadran épülete előtt Péter király szobrát. Az egész alakos szobor több mint 4 méter magas, súlya pedig meghaladja az 1 tonnát. Készítője Zoran Ivanović.

A szobor talpazata 5 méter 60 centi, így az alkotás csaknem 10 méter magas. A munkálatok 21 és félmillió dinárba kerülnek, az összeget pedig a városi költségvetésből fedezték. Szabadkán korábban Ivan Antunović katolikus püspök és Bíró Károly egykori polgármester is szobrot kapott. Nem hivatalos információk szerint Péter király szobrát kedden avatják fel.

Szabadka
Péter király szobor

Most

15:13, Frissítve: 15:55

Magyar-szerb filmipari együttműködés

Kétoldalú filmipari, filmművészeti és audiovizuális együttműködési megállapodást írt alá Kásler Miklós, a magyar emberi erőforrások minisztere és Maja Gojković szerb művelődési miniszter Budapesten.
15:07

Áder János: Meg kell védeni az EU határait és értékeit

Európára fokozódó migrációs nyomás nehezedik majd a következő hónapokban, években, ezt az Európai Unió nem szemlélheti tehetetlenül, fel kell készülni, és az EU határait, közös értékeit meg kell védeni - mondta Áder János magyar köztársasági elnök.
14:18, Frissítve: 16:08

Egy kis apróság is sokat jelent

Elkezdődtek az ünnepek előtti jótékonysági gyűjtések és akciók Szabadkán is. Az érintett szervezetek egész évben igyekeznek segítséget nyújtani a rászorulóknak, de a legmozgalmasabb időszak az év vége. Egyrészt az ünnepek, másrészt pedig tél miatt.

Népszerű