Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/illusztráció

Elhunyt Atanasije Jevtić nyugalmazott pravoszláv püspök

2021.03.04
20:14
2021.03.04
20:19
Forrás
Szerbiai RTV
Koronavírus szövődményeiben hunyt el.

Elhunyt Atanasije Jevtić nyugalmazott, korábbi zahumljei-hercegovinai pravoszláv püspök - jelenti a szerb sajtó. Az információk szerint a korábbi püspök a koronavírus szövődményeiben hunyt el a trebinjei kórházban, napok óta tüdőgyulladással küzdött és mesterséges lélegeztetésen tartották. Atanasije Jevtićet február 17-e óta kezelték az említett egészségügyi intézményben. Püspöki teendőit a hercegovinai területeken 1992-től látta el, az ottani szerb vallási közösséget a legnehezebb, háborús időkben vezette. Atanasije Jevtić 83 éves volt.

Atanasije Jevtić
koronavírus
pravoszláv egyház

Most

19:13, Frissítve: 19:40

A szabadkai kisipar története

Bemutatták Dragutin Miljković: A szabadkai kisipar története című könyvét ma Palicson. Az esemény a Könyvtár a szabadban elnevezésű programsorozat folytatása volt.
18:09, Frissítve: 19:23

Fák százait ültették el Topolyán

Faültetési akciót tartottak ma Topolyán. Mintegy 290 facsemetét ültettek el a helyi piactér környékén, illetve a tűzoltóság udvarában. Az eseményt az önkormányzat, a Caritas és az Arcus Környezetvédő Egyesület szervezte.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!