Ugrás a tartalomra

Elhunyt Bálint István

2022.10.13
13:17
Forrás
VajdaságMA
Életének 91. évében elhunyt Bálint István újságíró, szerkesztő, publicista. Több mint hetven éven át végezte hivatását.

A Magyar Szó megbecsült munkatársa a legtapasztaltabb és leghosszabb pályafutású kolléga volt, hisz nyugállományba vonulása után is lankadatlan lendülettel dolgozott, heti rendszerességgel elemezte a világpolitikai eseményeket. Életének utolsó perceit is írással töltötte.

Báint István 1931. augusztus 20-én született a bánáti Oroszlámoson, a gimnáziumot Nagybecskereken végezte. A jogtudományi diplomát a belgrádi jogi karon szerezte. 1950-ben került a Magyar Szóhoz fordítóként, majd újságíróként, szerkesztőként, rovatvezetőként a külpolitikai rovatban dolgozott. Több mint hét évtizeden át volt aktív újságíró-publicista. Nyugdíjba vonulását követően is a Magyar Szó külpolitikai külmunkatársa maradt. Egy ideig a Szövetségi Végrehajtó Tanács fordítószolgálata a magyar szerkesztőségének vezetője volt. Elismerések: A Népért Tett Szolgálatok ezüst csillaga, a Munka Érdemrend ezüst fokozata, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Aranytoll Díja.

Bálint István
elhunyt

Most

15:50, Frissítve: 18:52

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.

Megtalálták az eltűnt tinédzsereket

A Novi Pazar-i rendőrök vasárnap este megtalálták azt a két tinédzsert, akiknek eltűnését április 2-án jelentették – erősítette meg a rendőrség.