Ugrás a tartalomra
Pixabay

Elhunyt dr. Varga Zoltán

2021.09.15
08:01
2021.09.17
11:17
Forrás
Szabad Magyar Szó
A szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar egykori igazgatója és tanára 86 éves volt.

Hosszan tartó betegség után elhunyt prof. dr. Varga Zoltán, a Pedagógiai Akadémia egykori igazgatója és tanára, számos tankönyv szerzője, a Vajdasági Módszertani Központ alapítója.

Csantavéren született 1935-ben, Szabadkán járt a Magyar Vegyes Főgimnáziumba, majd Újvidéken végezte a Pedagógiai Főiskolát. 1991-ben pedig az Újvidéki Egyetemen megszerzi a filológiai tudományok doktora címet.

Több iskolában volt tanár, majd a szabadkai Pedagógiai Akadémia igazgatója. 1994-ben a magyar kisebbségi oktatásért, a nyelvhasználati jogokért folytatott tevékenysége miatt igazgatói tisztségéből felmentették, munkaviszonyát megszüntették.
Számos tudományos közleményt, cikket, tanulmányt publikált, több mint 30 tankönyv szerzője, szakvéleményezője, fordítója, lektora. Haláláig Magyarországon élt.

Varga Zoltán
elhunyt
igazgató

Most

19:47, Frissítve: 19:55

Klári néni újra énekelt Moholon

Harmadik alkalommal emlékeztek meg Moholon a Csobolyó Művelődési Egyesület szervezésében emléknappal és gyönyörű dallamokkal Vlasityné Zélity Klára életéről és munkásságáról.
16:00, Frissítve: 19:59

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.

Népszerű

Börtönbe vonul Lagzi Lajcsi

Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsit.