Ugrás a tartalomra
Facebook

Elhunyt Hoffmann Artúr operatőr, vágó, rendező, médiaházunk munkatársa

2021-02-23
21:21
Forrás
Pannon RTV
Hoffmann Artúr ma délután Újvidéken hunyt el, ahol koronavírus-fertőzés miatt kezelték kórházban. 10 éve volt a Pannon RTV munkatársa, az újvidéki csapatot erősítette, ahol nyugdíjazása után is segítette a munkát.

Hoffmann Artúr Zomborban született 1954-ben. Középiskolai tanulmányait a zombori Gimnáziumban végezte el 1973-ban, majd az Újvidéki Egyetem Technológiai Karán tanult. Ezt követően Belgrádban művészet-történetet hallgatott.

Facebook

Operatőrként és rendezőként számos film és dokumentumfilm készítésében részt vett. 2005-ig az Újvidéki Televízió munkatársaként, rendezőként dolgozott, majd operatőrként és vágóként is tevékenykedett. Pályafutását fotózással kezdte, de párhuzamosan filmeket is készített az egykori Bosnyák Ernő filmklubban Zomborban.

Facebook

Első kisjátékfilmjét 1976-ban készítette egyetemi barátaival, utána főként filmetűdöket készített, az Újvidéki Televízióban oktatási és művelődési műsorokat rendezett. 1981-től a Vajdasági Filmesek és Tévések Társaságának tagja, valamint a Topolyai Videotábor alapítótagja volt. 

Facebook

Számos elismeréssel díjazták munkáját az évek során. 1976-ban és 1978-ban a pulai kisfilmfesztivál győztese lett, emellett Grand Prix-díjakkal is kitüntették, továbbá fesztiválokon is elismeréseket és okleveleket szerzett.

A Forog a kamera című műsorunkban így vallott moziélményeiről: „Fiatalon halt meg, én apa nélkül maradtam 14 évesen, addig a kezemben nem is volt kamera, én csak jártam vele moziba. Arra emlékszem, hogy a Frankenstein című filmet néztük együtt és az nekem egy nagyon szörnyű élmény volt. De volt zomborban egy ifjúsági mozi is, úgy hívták, hogy Švrćo, ott gyerekeknek szóló filmeket vetítettek. Az fölött az emeleten volt a híres zombori kino klub, ami a Bosnyák Ernő nevet viselte.”

Facebook

Hoffmann Artúrt koronavírus-fertőzés miatt kórházi kezelésre szorult. 67 éves korában hunyt el.

Hoffmann Artúrt médiaházunk saját halottjának tekinti.

Hoffmann Artúr
elhunyt
koronavírus
Pannon RTV

Most

20:32, Frissítve: 20:42

Lassú az oltási folyamat az EU-ban

Az Európai Unióban eddig három oltóanyag kapott hivatalos engedélyt: december 21-én az amerikai-német Pfizer-BioNTech, január 6-án az amerikai Moderna, majd január 29-én a brit-svéd AstraZeneca.
16:39, Frissítve: 16:45

Brnabić Lajčakkal egyeztetett

Miroslav Lajčakkal, a Belgrád és Pristina közötti párbeszédért felelős uniós különmegbízottal találkozott ma Ana Brnabić szerb kormányfő.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.