Ugrás a tartalomra
Tanjug/Zoran Zestic

Elhunyt Nikola Hajdin szerb akadémikus

2019-07-17
19:58
Forrás
Szerbiai RTV
Tagja és elnöke volt a Szerb Művészeti és Tudományos Akadémiának. 1923-ban született a horvátországi Vrbovskoban, a Belgrádi Egyetemen végezte felsőfokú tanulmányait építészeti szakon.

Doktori fokozatot is szerzett. Világszerte elismert hídtervező volt. Ő készítette egyebek mellett a NATO-bombázásban megsemmisült újvidéki Szabadság híd újjáépítésére vonatkozó terveket. Pályája során számos elismerésben részesült. Nikola Hajdin 96 éves volt.

Nikola Hajdin
akadémikus
Szerb Művészeti és Tudományos Akadémia
Vrbovsko
újvidéki Szabadság híd
NATO-bombázás

Most

21:57, Frissítve: 22:03

Mi az óbecsei sárga víz titka?

Óbecsén négy artézi kút működik, sárga vizüket nagyon sokan isszák. Két kút vizét néhány hétig tilos volt fogyasztani. Egy ideje ismét iható víz folyik ezekből a kutakból.
21:37, Frissítve: 21:48

Felgyorsul-e Szerbia EU-csatlakozási folyamata?

Az új csatlakozási fejezet megnyitásáról és Szerbia EU-s csatlakozási lehetőségeiről beszélt Kovács Elvira, a Szerbiai Parlament Európai Integrációs Bizottságának elnökhelyettese a Közügyekben.
21:18

Győzött a Liverpool és a Napoli

A Bajnokok Ligája utolsó csoportkörének délutáni mérkőzésein nem született meglepetés a Napoli hazai pályán győzte le a Genk együttesét, míg a Liverpool idegenben bizonyult jobbnak a Salzburgnál.

Népszerű

kokain por

Kokainfogás Röszkén

Százmillió forint értékű kokainfogás volt a röszkei határátkelőn – tájékoztat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.