Ugrás a tartalomra
Pixabay

Elhunyt Schmidt Egon ornitológus

2023.01.31
13:56
Forrás
mme.hu
91 éves korában elhunyt Schmidt Egon Kossuth-díjas ornitológus, író, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Tiszteletbeli elnöke - közölte családja.

A Kossuth-díjas író egész életét a madaraknak, a madárvédelemnek és az ismeretterjesztésnek szentelte. Életével pedig példát mutatott természetszeretetből, emberségből, valamint személyiségével a természetvédők generációinak nyújtott inspirációt.

Schmidt Egon az MME alapító tagja volt, aki a későbbiekben a Madárgyűrűző és Vonuláskutató Szakosztály elnöke és a Budapesti Helyi Csoport elnöke, majd az MME alelnöke lett, 2012-ben pedig tiszteletbeli elnöknek választották. Írásainak köszönhetően generációk szerették meg a madarakat és a természetet, rádióműsorainak köszönhetően százezrekhez juttatta el a természet szeretetét és ismeretét. Írói munkássága közel 100 könyvből és több mint 3500 ismeretterjesztő írásból áll, melyekért Kossuth Díjat is kapott. Emlékét a madarászokon túl egy egész ország őrzi.

Schmidt Egon
elhunyt
ornitológia

Most

13:46

Akaratlanul is elgázoljuk őket

Világszerte 150 állatpopulációt vizsgáltak a kutatók, melyeknél a halálozási okok közel egyharmadát adta a járművekkel való ütközés – ezzel megelőzve a betegségeket, a vadászatot és a ragadozókat is.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.