Ugrás a tartalomra
Facebook

Elhunyt Takács Izabella, a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium volt igazgatója

2021.07.21
13:04
Temetéséről később intézkednek.

1971-ben született Szabadkán. 2006 óta dolgozott az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karán Szabadkán, 2009-ig könyvtárosként, majd szakmunkatársként, 11-től pedig tanársegédként nyelvészeti tárgyakból. 2010-ben szerzi meg akadémiai kinevezését az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Karának Magyar Tanszékén, Konfliktus és tragikum Arany János balladáiban című munkájával.

Tanulmányait 2010-től a Pécsi Tudományegyetem Alkalmazott Nyelvészet Doktori Iskolájában folytatta, ahol 2013-ban szerez abszolutóriumot. Kutatási témája: a médiapropaganda nyelve, a szerbiai sajtó tükrében. A szerb nyelv mint környezetnyelv mellett középfokú angol és alapfokú olasz nyelvtudással rendelkezett.

Részt vett az Oktatásügyi Minisztérium tantervreformjának kidolgozásában az alapfokú oktatás második ciklusában. Az 5. osztályos Magyar nyelv tankönyv társszerzője. Közel 30 tanulmánya jelent meg, számos hazai és külföldi konferencián tartott előadást. Takács Izabella temetéséről később intézkednek.

Takács Izabella
Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium
tanár
elhunyt

Most

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.