Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Elhunyt Zafir Hadžimanov

2021.03.27
17:30
2021.03.27
17:44
Forrás
Szerbiai RTV
Életének 78. évében elhunyt Zafir Hadžimanov. Az ismert énekes, dalszerző, költő és színész a koronavírussal vívott csatát veszítette el.

Zafir Hadžimanov 1943-ban született Kavadarciban, az akkori Macedóniában. Szkopjében végezte el a gimnáziumot és a zeneiskolát, ahol a zene és a színház területén kezdett dolgozni. 1967-ben oklevelet szerzett a belgrádi Színművészeti Karon, de tanulmányai közben már énekesként is fellépett. Az egykori Jugoszlávia legismertebb zenei fesztiváljain is részt vett. Az abbáziai fesztiválon 1965-ben a Miért csak esővel jössz (Zašto dolaziš samo s kišom) című dallal első helyezést ért el. Négy évvel később, ugyanazon a fesztiválon, előadta a ma már örökzöldnek számító Május volt (Bio je maj) című dalát. Külföldön is fellépett, főleg az egykori Szovjetunióban. Tévéműsorokat forgatott, énekesi karriere mellett színész is volt. Fia a híres jazz zenész, Vasil Hadžimanov.

Zafir Hadžimanov
koronavírus
fertőzés
színész
énekes
zeneszerző
dalszerző

Most

11:28, Frissítve: 11:37

Egy napra elegendő a vértartalék Szerbiában

Mirjana Knežević, a Szerbiai Vérátömlesztési Intézet munkatársa azt mondta, a műtétek megnövekedett száma miatt jelenleg csak egy napra elegendő vértartalék van az intézetben, ami aggodalomra ad okot.
09:36, Frissítve: 09:56

Határtalan advent

Teljesen megtelt az adai színházterem Fehér Nóra színész-énekes élőzenés adventi jótékonysági koncertjére. Az esemény immár több éve varázsolja szebbé az ünnepvárás időszakát a községben.

Népszerű