Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Elhunyt Zafir Hadžimanov

2021.03.27
17:30
2021.03.27
17:44
Forrás
Szerbiai RTV
Életének 78. évében elhunyt Zafir Hadžimanov. Az ismert énekes, dalszerző, költő és színész a koronavírussal vívott csatát veszítette el.

Zafir Hadžimanov 1943-ban született Kavadarciban, az akkori Macedóniában. Szkopjében végezte el a gimnáziumot és a zeneiskolát, ahol a zene és a színház területén kezdett dolgozni. 1967-ben oklevelet szerzett a belgrádi Színművészeti Karon, de tanulmányai közben már énekesként is fellépett. Az egykori Jugoszlávia legismertebb zenei fesztiváljain is részt vett. Az abbáziai fesztiválon 1965-ben a Miért csak esővel jössz (Zašto dolaziš samo s kišom) című dallal első helyezést ért el. Négy évvel később, ugyanazon a fesztiválon, előadta a ma már örökzöldnek számító Május volt (Bio je maj) című dalát. Külföldön is fellépett, főleg az egykori Szovjetunióban. Tévéműsorokat forgatott, énekesi karriere mellett színész is volt. Fia a híres jazz zenész, Vasil Hadžimanov.

Zafir Hadžimanov
koronavírus
fertőzés
színész
énekes
zeneszerző
dalszerző

Most

21:36, Frissítve: 21:46

Ballagásra készülve

A nyolcadikosok ballagására már az egész országban készülnek az általános iskolák. A diákok bíznak abban, hogy a járványügyi előírások lehetővé teszik, hogy együtt ünnepeljenek iskolatársaikkal, tanáraikkal.
20:10, Frissítve: 20:19

Zöld oázis Temerin központjában

A helyiek és a községbe látogatók is szívesen töltik szabadidejüket a temerini kastélyparkban a madarak énekét, a békák brekegését hallgatva. A közkedvelt parkot most köztársasági és önkormányzati forrásokból újítják fel.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.