Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Elindult az MNT és a VaMaDiSz Felsőoktatási Tájékoztató Körútja

2018-12-12
16:30
2018-12-12
18:22
Forrás
Pannon RTV
20. alkalommal szervezte meg a Vajdasági Magyar Diákszövetség és a Magyar Nemzeti Tanács a Felsőoktatási Tájékoztató Körutat. Az első ünnepélyes megnyitó előadást az adai Műszaki Iskolában tartották.

A végzősök hasznosnak találják a tájékoztató előadást, ugyanis így első kézből értesülhetnek a továbbtanulási és az ösztöndíj lehetőségekről.

Farkas Attila, tanuló, Műszaki Iskola, Ada: „Az ilyen tájékoztató, amit itt fognak bemutatni, szerintem ez nagyon hasznos lesz, szóval tényleg egy olyan dolog, amit meg kell mutatni a diákoknak.”

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy egyre több fiatal gondolkodik az itthoni továbbtanulási lehetőségekben.
Mihályi Csenge, tanuló, Műszaki Iskola, Ada: „Úgy gondolom, hogy itt is ugyanolyanok a lehetőségeink, és az MNT támogatás nagyon jó, mert ugye így a szüleinknek is könnyebb, és vannak ezen kívül még jó ösztöndíjak, és hát őszintén, eléggé honvágyas vagyok, szóval ezért szeretnék így itt.”

Az előadások után kiosztásra kerülnek az új felsőoktatási tájékoztató kiadványok.

Robotka Sarolta, a program főszervezője, Vajdasági Magyar Diákszövetség: „Az előadás során az egyetemi továbbtanulásról volt szó, az egyetemi ponthatárok, az önköltségek árai, hogyan tudnak jelentkezni a felvételikre, szerb nyelvű továbbképzések a Magyar Nemzeti Tanács által, Európa Kollégium és egyébb kollégiumok, tehát minden, amit az egyetemi életről tudni kell.”

Az első ünnepélyes előadást Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke nyitotta meg az adai Műszaki Iskolában.

Jerasz Anikó, elnök, Végrehajtó Bizottság, MNT: „Szeretnénk a fiatalokat, a végző középiskolásokat tájékoztatni arról, hogy milyen lehetőségek vannak továbbtanulás szempontjából itthon Vajdaságban, egyrészt egy teljes képet adni arról, hogy milyen egyetemek, milyen főiskolák közül tudnak választani, ugyanakkor a diákotthonok vonatkozásában szeretnénk tájékoztatót adni, de ami a legfontosabb talán, a Magyar Nemzeti Tanács komplex ösztöndíj programját szeretnénk ismertetni.”

A program célja, hogy a téli szünidő kezdetéig minden magyarul oktató vajdasági középiskolában előadásokat tartsanak a VaMaDiSz aktivistái az itthoni felsőoktatás lehetőségeiről.

Ada
Magyar Nemzeti Tanács
Jerasz Anikó
VaMaDisz

Most

22:39

Palics várja a turistákat

Újraindulnak júniustól az ingyenes városnéző gyalogtúrák Szabadkán, jelentette be a Város Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója.
21:31, Frissítve: 21:37

Támad a levéltetű – mit tehetünk?

A karantén és a kijárási tilalom miatt, aki csak tehette, igyekezett szépítgetni a kertjét, udvarát. Hiába azonban a kis fák eddigi gondozása, ha kártevők jelennek meg rajta. Mit tehetünk ilyenkor?

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.