Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Elismerésben részesítették az ifjú matematikusokat Szabadkán

2018-03-13
15:55
2018-03-13
17:35
Forrás
Pannon RTV
A Városháza dísztermében az önkormányzat dicsérő okleveleket osztott ki a 2017/2018-as iskolaévben rendezett versenyeken sikereket elért diákoknak.

Az okleveleket közel 400 általános- és középiskolásnak adta át Horvát Tímea alpolgármester, Nataša Aleksić a Városi Tanács oktatási ügyekkel megbízott tagja és Nebojša Gvozdenović a Szabadkai Matematikusok Egyesületének elnöke. A 12 éves Dobó Ármin számtalan versenyen részt vett tavaly, és büszkeséggel tölti el, hogy ő is részesült az elismerésben.

Dobó Ármin, ötödikes tanuló: „Nagyon szeretem a matematikát. Tulajdonképpen azért szeretem, mert tehetséges is vagyok benne. Anyukám is azt tanítja nekem. Rengeteg versenyt nyertem, és ez engem boldoggá tesz.”

matematika
Szabadka

Most

00:50, Frissítve: 00:56

Magyarországra megérkeztek a viharok

Nyugat felől elérte Magyarországot a hidegfront, melyet sűrű villámlások közepette viharos szél és gyors lehűlés kísért. Több megyére kiadták a figyelmeztetést.
00:28, Frissítve: 00:35

Narancssárga riasztás péntekre

Pénteken reggel Szerbia északi és nyugati vidékeit markáns hidegfront éri el, amely a nap folyamán az egész országra kiterjed - figyelmeztetett a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.
22:22, Frissítve: 22:56

A horvátok rommá verték Argentínát

Horvátország 3:0-ra legyőzte Argentínát a labdarúgó-világbajnokság D-csoportjának rangadóján, így a négy évvel ezelőtt döntőt játszó dél-amerikai csapat két mérkőzés után egy ponttal áll.
21:29, Frissítve: 21:37

Nagyon komolyan romlik a föld minősége

Az elsivatagosodást bemutató világatlasz új kiadása szerint a népességnövekedés és a fogyasztási szokások változása minden korábbinál nagyobb nyomást gyakorolnak a Föld természeti erőforrásaira.
20:34, Frissítve: 20:42

Indul a Vajdaság Vizei regatta

Már május elején beteltek a helyek a jubiláris 10. Vajdaság Vizei regattára, amelyet június 22-e és július 1-je között tartanak meg.
20:15, Frissítve: 20:24

Aranyérmes a magyar férfi kardcsapat

A magyar férfi kardcsapat aranyérmet nyert az újvidéki Európa-bajnokság csütörtöki zárónapján, miután a fináléban 45-33-ra legyőzte az olasz együttest.
19:05

Đoković a bolgár Dimitrovot verte

Novak Đoković megnyerte nyolcaddöntős mérkőzését is az angliai Queensben megrendezett füves pályás tenisztornán, miután két szettben legyőzte a bolgár Grigor Dimitrovot.

Népszerű

Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.