Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Elismerésben részesültek a többszörös véradók Magyarkanizsán

2021.06.14
20:11
2021.06.14
20:23
Forrás
Pannon RTV
Megjutalmazták azokat, akik 35, 50, 75 vagy 100 alkalommal adtak vért.

A község többszörös véradói részesültek ma elismerésben Magyarkanizsán, a véradók nemzetközi napja alkalmából. Az elismeréseket a Vöröskereszt helyi szervezetének illetékesei adták át az önkéntes véradóknak.

Pannon RTV

Idén 18 véradó részesült elismerésben, akik 35, 50, 75 vagy 100 alkalommal adtak vért a Vöröskereszt által szervezett önkéntes akciókon. Emellett további 4 véradónak is megköszönték az eddigi segítséget, akik a betöltötték a 65. életévüket és ezentúl nem adhatnak vért.

Pannon RTV

Hodik Erzsébet, magyarkanizsai elnök, Vöröskereszt: „Ilyenkor ez mindig egy alkalom arra, hogy felhívjuk az emberek figyelmét arra, hogy mennyire fontos a véradás, mert nagyon sok embernek az élete ezen múlik, ettől függ. Az utóbbi másfél évben kicsit nehézkes volt a dolog, tulajdonképpen elég sokan megbetegedtek, vérre szükség volt. A vírus által megbetegedettek közül is szükségük volt sokaknak vérre, esetleg plazmára.”

véradás
elismerés
Hodik Erzsébet
Vöröskereszt

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:42

Finisben Németországban a választási kampány

Utolsó hetéhez érkezett a német választási kampány, amelynek nagy kérdése, hogy ki lesz Angela Merkel utódja, de talán még ennél is fontosabb, hogy milyen pártok fogják alkotni a következő kormánykoalíciót Berlinben.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.