Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Elismeréseket osztottak ki Magyarkanizsa község napja alkalmából

2021.10.20
15:49
2021.10.20
18:45
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsa község napját ünneplik ma. Október 20-a, a török alóli felszabadulás ünnepe, ez alkalomból ünnepelni gyűlik össze a közösség.
Pannon RTV/Molnár Ádám

A kora délutáni órákban a hagyományokhoz híven sor került a Magyarkanizsai Községi Képviselő-testület díszülésére, ahol a nyilvános elismeréseket is átadták.

Pannon RTV/Molnár Ádám

A program a szokásokhoz híven az elmúlt rendezvény óta megvalósult községbeli beruházásokról, fejlesztésekről szóló kisfilmmel kezdődött. Ezt követően a helyi zeneiskola tanárai rövid koncerttel kedveskedtek a jelenlévőknek.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Sor került a nyilvános elismerések átadására is. Köszönő oklevélben részesült Zapletán Géza plébános, Kávai Nagy Erzsébet nyugalmazott óvónő, valamint a magyarkanizsai Egészségház. Az idei évben továbbá Magyarkanizsa község díszpolgári címet adományozott Pénzes János nyugalmazott püspöknek, aki a napokban otthonában vette át az elismerést. Emellett Juventus-Pro Urbe érdeméremben az oromi Pletikoszity Árpád részesült, aki a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola doktori hallgatója, tanársegédje, továbbá saját vállalkozást is vezet.

Pletikoszity Árpád, díjazott, Orom: „Nagyon meglepődtem és utána az öröm volt, ami átvette a helyét, ugyanis mindez nagyon szépen ábrázolja, hogy a község törődik a benne élőkkel, figyel azok munkásságára és számon tartja, akár az ifjúságról legyen szó, pályázatok vagy ösztöndíjak odaítélésével.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Az idei Pro Urbe érdeméremben a 100 éves fennállását ünneplő Velebit település részesült, valamint az idén 130 éves Martonosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület is.

Bajtai Balázs, a Martonosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke: „Nyilván mindenki meghatódott a hír hallatán, hogy mi részesülni fogunk a díjban, és ezúton is köszönöm szépen a jelölőknek, aki jelölte az egyesületet arra, hogy Pro Urbe díjban részesüljünk, és természetesen a községi vezetőségnek, aki ezt a jelölést jóváhagyta és így megkaphattuk a díjat. A községben mi vagyunk a második egyesület, aki ilyen díjban részesült.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Az elismeréseket Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester adta át, aki szerint fontos, hogy a községbeli polgárok, akik tesznek a közösségért, elismerésben részesüljenek.

„Fontosnak tartom azt, hogy az önkormányzat továbbra is befogadja a javaslatokat, hiszen nem az önkormányzat találja ki a jelöléseket, hanem adott közösségek javasolják a jelöléseket és a jelölések objektív alapú végiggondolása az önkormányzat feladata. A díjazottak szempontjából, úgy gondolom, hogy nagyon fontos, hogy elismerjék a munkájukat.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A díszülésen tiszteletét tette több vajdasági politikus, a környező települések polgármesterei, valamint a testvértelepülések képviselői is.

Magyarkanizsa
Magyarkanizsa Község Napja
elismerés
Fejsztámer Róbert

Most

Népszerű