Ugrás a tartalomra
TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC/mn

Elkerülhetetlenné válhat a szigorítás

2021-02-19
16:35
2021-02-19
17:43
Forrás
Pannon RTV, Szerbiai RTV
Amennyiben nem javulnak a járványügyi adatok Szerbiában, szigorítani kell az intézkedéseken - mondta a válságstáb délutáni sajtótájékoztatóján Zoran Gojković, tartományi egészségügyi titkár.

Február 15-e óta folyamatosan növekszik Szerbiában az egy nap alatt regisztrált koronavírusos betegek száma. Az elmúlt 24 órában 2632 személy tesztje lett pozitív. Nehezedik a nyomás az egészségügyi rendszeren is, csaknem 3500 koronavírusos pácienst kezelnek a kórházakban, közülük 152-en vannak lélegeztetőgépen.

TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC/mn

Amennyiben nem javulnak a járványügyi adatok Szerbiában, akkor szigorítani kell az intézkedéseken - ezt mondta ma a válságstáb 15 órai sajtótájékoztatóján Zoran Gojković. A tartományi egészségügyi titkár hozzátette, szigorúan be kell tartani a szabályokat, mert különben tovább romolhat a járványhelyzet. Hozzátette, leginkább a nagyobb városokban, valamint a síközpontokban szegték meg a szabályokat az emberek. Az illetékes felügyelőség az ünnepek alatt folyamatosan terepen volt, 1581 ellenőrzést hajtottak végre - mondta az illetékes.

Zoran Gojković, tartományi egészségügyi titkár: „Eljuthatunk ismét addig - amennyiben a továbbiakban is így folytatjuk - hogy szigorúbb intézkedéseket kell bevezetnünk. Senki közülünk nem akarná ezt. A szabálykövetésünk egyenesen arányos az intézkedések mértékével. Ezt meg kell értenünk. Amennyiben tiszteletben tartjuk a járványügyi szabályokat, könnyedén mögöttünk hagyhatjuk ezt az egészet.”

Több a betegfelvétel, mint a páciensek elbocsátása a batajnicai covid-kórházban - ismertette az intézmény igazgatója, Tatjana Adžić Vukičević. Jelenleg 425 koronavírusos betegük van, mindannyian súlyos kórképpel rendelkeznek.

Szerinte a jelenlegi járványhelyzet is aggodalomra ad okot, de a jövő héten keddtől, illetve szerdától a mostaninál is több fertőzött és beteg lehet, mivel akkor lesz egy hete, hogy az államiság napja kapcsán az emberek 3-4 napos mini-pihenésre utaztak, és a legtöbben nem figyeltek oda az óvintézkedések betartására.

Szerbia
szigorítás
járványügyi intézkedések
Zoran Gojković

Most

16:39, Frissítve: 16:45

Brnabić Lajčakkal egyeztetett

Miroslav Lajčakkal, a Belgrád és Pristina közötti párbeszédért felelős uniós különmegbízottal találkozott ma Ana Brnabić szerb kormányfő.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.