Ugrás a tartalomra
TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC/mn

Elkerülhetetlenné válhat a szigorítás

2021.02.19
16:35
2021.02.19
17:43
Forrás
Pannon RTV, Szerbiai RTV
Amennyiben nem javulnak a járványügyi adatok Szerbiában, szigorítani kell az intézkedéseken - mondta a válságstáb délutáni sajtótájékoztatóján Zoran Gojković, tartományi egészségügyi titkár.

Február 15-e óta folyamatosan növekszik Szerbiában az egy nap alatt regisztrált koronavírusos betegek száma. Az elmúlt 24 órában 2632 személy tesztje lett pozitív. Nehezedik a nyomás az egészségügyi rendszeren is, csaknem 3500 koronavírusos pácienst kezelnek a kórházakban, közülük 152-en vannak lélegeztetőgépen.

TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC/mn

Amennyiben nem javulnak a járványügyi adatok Szerbiában, akkor szigorítani kell az intézkedéseken - ezt mondta ma a válságstáb 15 órai sajtótájékoztatóján Zoran Gojković. A tartományi egészségügyi titkár hozzátette, szigorúan be kell tartani a szabályokat, mert különben tovább romolhat a járványhelyzet. Hozzátette, leginkább a nagyobb városokban, valamint a síközpontokban szegték meg a szabályokat az emberek. Az illetékes felügyelőség az ünnepek alatt folyamatosan terepen volt, 1581 ellenőrzést hajtottak végre - mondta az illetékes.

Zoran Gojković, tartományi egészségügyi titkár: „Eljuthatunk ismét addig - amennyiben a továbbiakban is így folytatjuk - hogy szigorúbb intézkedéseket kell bevezetnünk. Senki közülünk nem akarná ezt. A szabálykövetésünk egyenesen arányos az intézkedések mértékével. Ezt meg kell értenünk. Amennyiben tiszteletben tartjuk a járványügyi szabályokat, könnyedén mögöttünk hagyhatjuk ezt az egészet.”

Több a betegfelvétel, mint a páciensek elbocsátása a batajnicai covid-kórházban - ismertette az intézmény igazgatója, Tatjana Adžić Vukičević. Jelenleg 425 koronavírusos betegük van, mindannyian súlyos kórképpel rendelkeznek.

Szerinte a jelenlegi járványhelyzet is aggodalomra ad okot, de a jövő héten keddtől, illetve szerdától a mostaninál is több fertőzött és beteg lehet, mivel akkor lesz egy hete, hogy az államiság napja kapcsán az emberek 3-4 napos mini-pihenésre utaztak, és a legtöbben nem figyeltek oda az óvintézkedések betartására.

Szerbia
szigorítás
járványügyi intézkedések
Zoran Gojković

Most

16:17, Frissítve: 16:37

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.
15:44, Frissítve: 15:50

Szent István-nap Palicson és Szabadkán

Szombaton lesz Vajdaságban a Szent István-napi központi ünnepség. Palicson már 15 órától kirakodóvásárral várják a látogatókat, 18 órakor zenés vendégváró, 19 órakor pedig ökumenikus kenyérszentelő lesz a Vigadónál.
15:05

Óriási beruházás érkezik Magyarországra

Bejelentették Magyarország eddigi legnagyobb beruházását. Debrecenben a kínai Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL), a világ legnagyobb akkumulátorgyártója hozza létre második európai üzemét.
13:26

Újabb delfintámadás Japánban

Újabb delfintámadás ért két fürdőzőt egy japán strandon, egyiküket kórházba kellett szállítani. Nem először történt ilyesmi, már legalább hat hasonló esetről tudnak.

Népszerű