Ugrás a tartalomra
TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC/mn

Elkerülhetetlenné válhat a szigorítás

2021.02.19
16:35
2021.02.19
17:43
Forrás
Pannon RTV, Szerbiai RTV
Amennyiben nem javulnak a járványügyi adatok Szerbiában, szigorítani kell az intézkedéseken - mondta a válságstáb délutáni sajtótájékoztatóján Zoran Gojković, tartományi egészségügyi titkár.

Február 15-e óta folyamatosan növekszik Szerbiában az egy nap alatt regisztrált koronavírusos betegek száma. Az elmúlt 24 órában 2632 személy tesztje lett pozitív. Nehezedik a nyomás az egészségügyi rendszeren is, csaknem 3500 koronavírusos pácienst kezelnek a kórházakban, közülük 152-en vannak lélegeztetőgépen.

TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC/mn

Amennyiben nem javulnak a járványügyi adatok Szerbiában, akkor szigorítani kell az intézkedéseken - ezt mondta ma a válságstáb 15 órai sajtótájékoztatóján Zoran Gojković. A tartományi egészségügyi titkár hozzátette, szigorúan be kell tartani a szabályokat, mert különben tovább romolhat a járványhelyzet. Hozzátette, leginkább a nagyobb városokban, valamint a síközpontokban szegték meg a szabályokat az emberek. Az illetékes felügyelőség az ünnepek alatt folyamatosan terepen volt, 1581 ellenőrzést hajtottak végre - mondta az illetékes.

Zoran Gojković, tartományi egészségügyi titkár: „Eljuthatunk ismét addig - amennyiben a továbbiakban is így folytatjuk - hogy szigorúbb intézkedéseket kell bevezetnünk. Senki közülünk nem akarná ezt. A szabálykövetésünk egyenesen arányos az intézkedések mértékével. Ezt meg kell értenünk. Amennyiben tiszteletben tartjuk a járványügyi szabályokat, könnyedén mögöttünk hagyhatjuk ezt az egészet.”

Több a betegfelvétel, mint a páciensek elbocsátása a batajnicai covid-kórházban - ismertette az intézmény igazgatója, Tatjana Adžić Vukičević. Jelenleg 425 koronavírusos betegük van, mindannyian súlyos kórképpel rendelkeznek.

Szerinte a jelenlegi járványhelyzet is aggodalomra ad okot, de a jövő héten keddtől, illetve szerdától a mostaninál is több fertőzött és beteg lehet, mivel akkor lesz egy hete, hogy az államiság napja kapcsán az emberek 3-4 napos mini-pihenésre utaztak, és a legtöbben nem figyeltek oda az óvintézkedések betartására.

Szerbia
szigorítás
járványügyi intézkedések
Zoran Gojković

Most

18:45, Frissítve: 18:58

Dušan Duda Ivkovićra emlékeztek a parlamentben

Aleksandar Vučić szerb államfő azt mondta, büszke arra, hogy Szerbiának volt egy ilyen embere, aki bár fizikailag eltávozott, de soha nem hagyja el Szerbiát, és az ország sem fogja őt elfelejteni.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.