Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Elkészült a Horgoson átívelő kerékpárút második szakasza

2021.12.06
14:06
2021.12.06
17:19
Forrás
Pannon RTV
A kiépített útszakasz több mint 1800 métert tesz ki. A beruházás egy Szerbia és Magyarország közötti IPA-projekt keretében valósul meg.
Pannon RTV/Apczi Jenő

A kerékpárút első szakaszát néhány évvel ezelőtt építették ki, most ennek a szakasznak a másik fele készült el, Horgos központjától Magyarkanizsa felé a Horgost jelző településtábláig. Az itt lakók örülnek a kerékpárútnak. Szerintük így biztonságosabb a közlekedés.

Gorácz Sándor, Horgos: „Én nem sokat kerékpározok arra, de járok Magyarkanizsára autóval és nagyon jó, hogy nincsenek kerékpárosok, mert nagyon sok nincs kivilágítva, főleg esténként, hajnalban, és most nincsen kerékpáros és sokkal biztonságosabbnak érzem az ő számukra is és az autósok számára is az utat.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A beruházás egy IPA-projekt keretében valósul meg, amelyben Magyarkanizsa, Szeged és Röszke önkormányzata közösen vesz részt. A projekt fő témája a kerékpárutak fejlesztése.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere: „A horgosi kerékpárút második szakaszának a kivitelezésére volt engedélyünk, ezért tudtuk ezt lepályázni. A teljes keretösszegből nagyjából 200 ezer euró volt az, ami Magyarkanizsa község önkormányzatának volt biztosítva az Európai Unió részéről, természetesen, mint tudjunk, ennek a 15 százalékát az önkormányzat biztosította.”

Az illetékesek azt is elmondták, jövőre egy másik projekt keretén belül a szerb határtól Horgos központjáig, valamint Horgos település végétől egészen a törökkanizsai hídig készül majd el a kerékpárút folytatásának tervdokumentációja.

A kerékpárút ezen részének átadása mellett a Művelődési Ház parkolójában az általános iskolás gyerekek kerékpáros ügyességi versenye zajlott.

Horvát Csilla, a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola tanulója: „A pálya első szakaszának a lényege, hogy mennyire biztonságosan tudunk kanyarodni. A második résznél pedig becsatlakozunk a közlekedésbe, a harmadik része pedig, hogy mennyire tudunk biztonságosan közlekedni.”

Az ügyességi verseny végén a gyerekek is kipróbálhatták az új kerékpárutat.

Horgos
kerékpárút
IPA
Fejsztámer Róbert

Most

14:15, Frissítve: 14:25

A hétvégén Folk Music Fest

Május 27-én és 28-án tartják a nyolcadik Folk Music Fest népzenei fesztivált a Palicsi Vigadó teraszán. Pénteken a Juhász zenekar nyitja meg a koncertsorozatot, szombaton délután fiatal népzenei együttesek fellépésével folytatódik a rendezvény.
12:21

Nemezeltek a magyarkanizsai gyerekek

A nemezelés alapjait sajátíthatták el a magyarkanizsai fiatalok a Dobó Tihamér Képtárban szerda délelőtt. A negyedik osztályos diákok a nemezt, mint anyagot és a felhasználási lehetőségeit is megismerhették.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.