Ugrás a tartalomra
Tanjug/Tara Radovanovic

Elkezdődött az új covid-kórház építése a zimonyi katonai komplexumban

2020-08-01
11:09
2020-08-01
15:46
Forrás
Pannon RTV
Az alapkőletételnél jelen volt Aleksandar Vučić is. A szerb elnök elmondta, a kórház december elsejéig elkészül és a legmodernebb felszereléssel rendezik be.

Vučić ismét hangsúlyozta, meggyőződése, hogy Szerbia az elsők között szerzi majd be a koronavírus elleni vakcinát.

A koronavírus-járvány miatt túlterheltek voltak a kórházak, ezért van szükség újak építésére, valamint a meglévők felújítására - ezt mondta a szerb államfő az építkezésen. Aleksandar Vučić szerint a más betegségekkel küzdő pácienseknek is biztosítani kell a megfelelő ellátást. Elnézést is kért az emberektől, amiért az országban nincs még több kórház. Az új egészségügyi intézmény az állam munkájának és igyekezetének eredménye, mert csak a kiépítésére 27-28 millió eurót fordítanak - mondta a szerb elnök. Vučić megismételte korábbi kijelentését, miszerint, amint megjelenik a koronavírus elleni védőoltás, Szerbia azonnal beszerzi azt. „Keressük a megfelelő oltást és biztos vagyok benne, hogy majd az elsők között kapjuk meg, ahogy sokan mások. Fontos, hogy biztosítsunk minden lehetséges feltételt az emberek kezelésére.”

Aleksadnar Vučić beszélt arról is, hogy Szerbia az idei év második negyedévében a második Európában a GDP-növekedés tekintetében, csak Litvánia előzi meg. Az egész félévet tekintve viszont továbbra is első. Kiemelte azt is, hogy a nyugdíjak és fizetések Szerbiában biztosak, és nem lesz csökkentés a koronavírus-járvány okozta válság ellenére sem. „Az emberek biztosak lehetnek abban, hogy Szerbia valamivel sikeresebb, mint a többi ország, hiszen a nyugdíjak és a fizetések biztosak. Folytatjuk a munkát, folytatjuk az építkezést. Büszkék lehetünk a kórházainkra, mindenre, amit tettünk és megcsináltunk.”

A szerb elnök beszélt a szeptemberi iskolakezdésről is. Nem zárta ki annak a lehetőségét sem, hogy az új tanév online formában kezdődik majd, mint mondta, a diákok csak akkor mehetnek iskolába, ha biztosítva lesznek a feltételek az egészségük megőrzésére.

Aleksandar Vučić
Zimony
kórház
covid-kórház
Szerbia
gazdaság
GDP

Most

09:16, Frissítve: 09:25

Lángokban áll Kis-Amazónia

530 négyzetkilométernyi mocsaras vidék vált a lángok martalékává az argentínai Paraná-folyó torkolatvidékén, amelyet Kis-Amazóniaként is emlegetnek.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.