Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/illusztráció

Ellepték a migránsok Zombor Sikara városrészét

2021.05.18
14:44
Forrás
Pannon RTV
Az egykori üdülőtelepen található a zombori befogadóközpont.

Az illegális bevándorlók folyamatosan az utcákat járják. A helyiek szerint a migránsok sok esetben be is törnek a házakba. A környéken élők azt mondják, hogy nem egy esetben a kiteregetett ruhákat lopják el. A migránsok legtöbbször csak a közeli boltokba, de nem egy esetben innen indulnak a szerb, magyar, román hármashatár közelébe is. Főleg Szíriából, Afganisztánból és Irakból érkeztek a nyugat-bácskai városba. Mint mondják céljuk Németország vagy Ausztria, és semmi esetre sem akarnak Szerbiában maradni.

Zombor
migráns

Most

11:24, Frissítve: 11:29

Megemlékezés a Sárga háznál

80 évvel ezelőtt a szabadkai Sárga ház épülete igazságtalanságok és kínzások helyszínévé vált - hangzott el a ma megtartott koszorúzáson.
10:32

Elkezdődött a IV. Budapesti Demográfiai Csúcs

A magyar kormány tizenkettedik éve a családokért dolgozik, hogy a negyven éve tartó demográfiai lejtmenetet megfordítsa - mondta a magyar családokért felelős tárca nélküli miniszter a IV. Budapesti Demográfiai Csúcsot megnyitó köszöntőjében.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.