Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Élményközpontú foglalkozások a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskolában

2019-01-12
11:02
2019-01-12
17:56
Forrás
Pannon RTV
Kísérletezhettek, sakkozhattak és különböző logikai és matematikai játékban vehettek részt a gyerekek. Most mintegy nyolcvanan érkeztek, a második osztályosoktól egészen a középiskolásokig.

A program célja, hogy a tanulók megtalálják mi az, ami a legközelebb áll hozzájuk.

Célba is dobáltak a rendkívüli, szombati matematikaórán a másodikos diákok. Zemkó Emma nagyon szereti a hétvégi foglalkozásokat és barátkozásokat.

Zemkó Emma, másodikos tanuló, Széchenyi István Á.I., Szabadka: „Nagyon jó volt, az egész program nagyon tetszett.”

Bakota Áron szívesen vesz részt játékos órákon: „Nyolccal győztünk, mert 14 + 8 az 22.”

Balázs Piri Kevin Horgosról érkezett: „Nagyon jól éreztem magam, játszottunk, voltak logikai játékok, egyéniek és csapatosak is.”

A gyerekek egyik teremből mentek a másikba a kalandos délelőttön. A fizika törvényeit egy hajszárítóval és egy pingponglabdával ábrázolták.

A foglalkozásokat már 23. éve szervezik meg. Idén 14 élményműhelyt tartanak. Minden évben újítanak, színesítik a programot.

Tóth Gabriella, programvezető: „Volt nekik önismereti műhely, beszédtechnikai foglalkozás, képzőművészet, alkottak is, de emellett ott volt a játék, sakk, matematika. Ha kérdezik a gyerekeket, azt mondják, nagyon élvezték, és van még egy kis testnevelés foglalkozás is.”

A játékos órákat a Vajdasági Tehetségsegítő Tanács Bátorítás és ösztönzés című komplex programja keretében tartják.

Vajdasági Tehetségsegítő Tanács
Szabadka

Most

21:17, Frissítve: 21:28

Pokoli hőség Európában, iskolákat zárnak be

Holnap tetőzhet a Szaharából érkező hőhullám, 40 fok feletti hőmérséklettel Franciaországban és Spanyolországban. Van, ahol 45 fokot várnak. Párizs elővárosaiban sorra zárják be az iskolákat.
19:32

Gázrobbanás Bécsben

Tíz ember megsérült, közülük négyen súlyosan ma délután Bécsben, amikor feltételezhetően gázrobbanás történt egy többemeletes lakóépületben.
16:22

Kik keresnek a legtöbbet Szerbiában?

A szerbiai nettó átlagfizetés áprilisban 54.645 dinár volt, bruttó átlagban pedig 75.441 dinár. Ez nominálisan 11 százalékkal, reálisan 8 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.