Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

„Élni akarok, ezért vettem fel a védőoltást”

2021.03.23
12:35
2021.03.23
17:42
Forrás
Pannon RTV
Ahogy egész Szerbiában, úgy Szabadkán is folyamatosan zajlik a koronavírus elleni oltások felvétele. Az új városházán kialakított oltóponton ma az újraoltásra várakoztak azok, akik a kínai Sinopharm, vagy az orosz Szputnyik V védőoltást választották.

Folyamatosan érkeztek az új városházán kialakított oltópontra kedden délelőtt. Damir Dolmagić az orosz Szputnyik V vakcinát vette fel.

„Úgy döntöttem, hogy felveszem az oltást a túlélés érdekében. Vannak olyan helyzetek, amikor emberek haltak meg a koronavírus miatt, de nincs olyan helyzet, hogy valaki meghalt volna az oltás miatt. Tehát valószínű, hogy túléljük. Gyermekeim vannak, ezért ha Isten is megsegít, élni akarok. Ezért vettem fel az oltást.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Herold Dragutin szintén az újraoltásra érkezett. Ő a kínai Sinopharm által gyártott vakcinát vette fel. Fontosnak tartja, hogy védve legyen, hiszen krónikus beteg.

„Amikor az első vakcinát vette fel, érzett-e bármit, esetleg mellékhatások voltak-e?

- Nem éreztem semmit sem, mintha nem is vettem volna fel a vakcinát. Szinte most is ez történt, amikor felvettem az oltást. Most sem érzek semmit. Olyan, mint amikor az influenza ellen vettem fel. Semmiféle fájdalom nem volt, dagadás, pirosodás, semmi.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Az illetékesek szerint eddig minden zökkenőmentesen halad.

Dr. Anamarija Kostić, a szabadkai új városháza oltópont orvosa: „Ma az újraoltás zajlik a kínai Sinopharm vakcinával és az orosz Gam-COVID-Vac vakcinával. Azokat az emberek, akiket korábban az ellenjavallatok miatt nem oltottak be, most visszahívták, és el is jöttek az oltásért. Mindeddig, azaz az első oltás felvétele után sem jelentkezett semmiféle mellékhatás, minden rendben megy.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Szabadkán egyébként eddig 33 ezer oltást adtak be, 12 ezren már a második dózist is megkapták.

Szabadka
új városháza
vakcina
védőoltás
koronavírus
Sinopharm
Szputnyik V

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:24, Frissítve: 17:02

Emelkedtek a koronavírus-számok

Növekszik a koronavírus miatt kórházban kezeltek száma Szerbiában, ahogyan a napi esetszám is egyre több - derül ki a friss adatokból. Antalfalván egyelőre kielégítő a járványügyi helyzet, de az oltakozási kedv alacsony.
15:12, Frissítve: 15:18

Napelemek 2000 hektáron

Napelemek szerbiai telepítéséről tárgyalnak az UGT Renewables LLC amerikai céggel – jelentette be Aleksandar Vučić szerb államfő.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.