Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Előadás a koronavírusról

2020.02.29
10:10
2020.02.29
19:12
Forrás
Pannon RTV
A koronavírussal kapcsolatban tartott ismeretterjesztő előadást Muhi Béla, egyetemi tanár középiskolás diákok számára az újvidéki Svetozar Marković Gimnáziumban.

Elmondta, a politikai, közéleti, egyházi személyeket követően a tanárokra nehezedik az objektív tájékoztatás feladata. Előadásában ismertette a vírus jellemzőit, tulajdonságait, tüneteit, ahogy a megelőzésére és a lehetséges kezelésére is felhívta a figyelmet.

Pannon RTV

Muhi Béla, egyetemi tanár: „Tudjuk azt, hogy a határon jelen vannak a különböző szakemberek. Megpróbálják megfékezni, hogy az országunkba beérkezzen a vírus és fertőzés. Komoly intézkedések folynak akár az országunkban, akár környező országokban. A lakosságot is látom, egyre többen vásárolnak lisztet, sót, olajat, zsírt. Házi tartalékot gyűjtenek. Interneten is látunk képeket üres polcokról, hiszen felvásárolja a lakosság. Itt az idő, hogy melegében helyre tegyük a dolgokat és tájékoztassuk az embereket, mert a tudatlanság nagyon nagy problémát tud jelenteni.”

koronavírus
előadás
Muhi Béla
Újvidék
Svetozar Marković Gimnázium

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:13, Frissítve: 16:27

Mire figyeljünk két keréken?

Egyre több motorost csábít az utakra a nyárias időjárás. Ez pedig akarva akaratlanul magával vonzza azon balesetek számának növekedését, amelyekhez közük van a motorosoknak.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.