Ugrás a tartalomra

Élőben közvetítjük a szabadkai megyéspüspök felszentelését és beiktatását

2020.11.10
15:02
2020.11.10
16:26
Forrás
Pannon RTV
A járványügyi helyzet miatt hívek részvétele nélkül tartják meg Slavko Večerin kinevezett szabadkai megyéspüspök felszentelését és beiktatását a Szent Teréz-székesegyházban. Az eseményt médiaházunk élőben közvetíti.
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Az ünnepi eseményt Német László nagybecskereki megyés-főpásztor vezeti majd, a társszentelők pedig Pénzes János, nyugalmazott szabadkai püspök és Džudžar Djura, a bácskeresztúri Szent Miklós görögkatolikus eparchia püspöke lesznek.

Mirko Štefković, püspöki titkár, Szabadka: „Egy ilyen fontos eseménynél a katolikus egyházban szokás meghívni a püspököket a térségből, esetünkben ez kiterjed a környező országokra is, és ezt meg is tettük. Számos püspöknek nincs lehetősége eljönni, mégpedig a koronavírus-járvány miatt.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Szabó Szepesi Csaba az új püspök titkára elmondta, Szerbia mellett Magyarországról, Horvátországból, Bosznia-Hercegovinából és Romániából is hívtak egyházi személyeket. Azt azonban még nem lehet tudni, hogy szombaton hányan tudnak megjelenni.

Szabó Szepesi Csaba, az új püspök titkára: „Maga a püspökszentelés az igazából egyrészt egy szentségnek a kiszolgáltatása, a papi rend teljességének az elnyerése, másrészt pedig Slavko püspök már kinevezett püspök, Róma már kiválasztotta, de ezzel a szenteléssel kezdi majd meg hivatalosan is az egyházmegyének a kormányzását.”

A püspökszentelést a Pannon Televízió és a Szabadkai Magyar Rádió is élőben közvetíti majd szombaton 11 órától.

élőben
közvetít
megyéspüspök
felszentelés
Szabadkai Magyar Rádió
Szent Teréz-székesegyház

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.