Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Előzetes regisztráció nélkül is oltottak Szabadkán

2021.04.25
13:36
2021.04.25
17:13
Forrás
Pannon RTV
A Pfizer és a Szputnyik V védőoltást adták be a jelentkezőknek.
Pannon RTV/Csipak Edvin

Folytatódott az előzetes jelentkezés nélküli oltás Szabadkán a hétvégén. A Kumičić utcai rendelőben a Pfizer oltóanyag, míg az Új városházán kialakított oltóponton mind az orosz, mind pedig a Pfizer-vakcina választható volt.

Pannon RTV/Csipak Edvin

Rendkívüli oltást tartottak Szabadkán. A hétvégén azokat az oltakozni vágyókat várták reggel nyolctól este nyolcig, akik előzetesen nem regisztráltak az e-Uprava portálon. Erre az alkalomra, erre a hétvégére mintegy ezer Pfizer és 675 Szputnyik V vakcinát láttak elő.

Pannon RTV/Csipak Edvin

Folyamatosan érkeztek oltakozni az emberek vasárnap délelőtt az Új városházán kialakított oltópontra. Kortól függetlenül, fiatalok és idősebbek egyaránt. A palicsi Bulyák István korábban már felvette az orosz oltóanyagot. Ezúttal feleségét kísérte el az oltásra. Mint mondta, a szeretteiket szeretnék meglátogatni. „A feleségem német állampolgár, őt is regisztráltuk, közbe nem jött be a dolog. Akkor most van ez az akció, azért jöttünk el, hogy ő felvegye. Ő a Pfizert vette fel. Az az igazság, hogy asztmám is van, meg már nyolcvanéves vagyok, nem látok más alternatívát, csak a vakcinát.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

A rádióban hallott a rendkívüli oltás lehetőségéről Szalma Miklós. Bejött Szabadkára Kelebiáról. „Egyrészt a családomra vigyázok, magamra, meg a környezetre, ez egy állampolgári kötelesség, én legalábbis így gondolom, hogy akinek van egy csepp esze, az felveszi.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

Az Új városházán kialakított oltópont mellett a Kumičić utcai rendelőben is végezték az immunizálást az észak-bácskai városban. Sokak számára az is motivációt jelentett, hogy nem kellett előzetesen regisztrálni.

Pannon RTV/Csipak Edvin

Mirjana Eke, Szabadka: „Mert nem volt szükség bejelentkezésre és várakozásra. Ezt most megoldottam, és kész.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

Korábban Ivanka Beoković, a Szabadkai Egészségház igazgatónője elmondta, azért dolgozott a hétvégén mind a két oltópont, hogy ne alakuljanak ki hosszabb sorok.

oltás
védőoltás
vakcina
Szabadka
új városháza
koronavírus
járvány

Most

08:42, Frissítve: 08:48

Magyar katonákra támadtak a migránsok

Erőszakkal próbálta átlépni a szerb-magyar határt Ásotthalomnál egy migránscsoport kedden este – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
21:52, Frissítve: 07:06

Érdemes hajnalban felkelni!

A tokiói olimpia 5. napján Szerbia 5 sportágban versenyez: úszás, evezés, cselgáncs, 3x3-as kosárlabda és tenisz. Pályára lép a világ legjobbja, Novak Đoković, 7 óra körül. A magyar versenyzők közül Hosszú, Kenderesi, Milák aranyért úszik szerdán.
21:02, Frissítve: 21:28

Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

Kettős győzelemmel jutott tovább az FTC a BL selejtezőjének második fordulójából, miután az egy héttel ezelőtti, hazai első mérkőzésen elért 2-0-s sikert követően a párharc keddi, idegenbeli visszavágóján 3-1-re nyert a litván Zalgiris Vilnius ellen.

Népszerű