Ugrás a tartalomra
Elsősök
Csubrilo Zoltán (Info TV)

Elsősöket vett fel soraiba a magyarkanizsai Vöröskereszt

2018-05-09
20:14
2018-05-09
20:27
Forrás
Pannon RTV
A Vöröskereszt napja, május 8-a tiszteletére a humanitárius szervezet Vöröskereszt-heti programot szervezett, amely kedden kezdődött és csütörtökig tart.

A Vöröskereszt-heti programsorozat keretében átadták a Vér életet jelent elnevezésű rajzpályázat díjait a község több településén, így Oromon, Magyarkanizsán, Adorjánon és Martonoson pedig megtartották az elsősök taggá avatásának ünnepségét.

Bicskei Jázmin és Szecsei Réka elsős kisdiákok:
„-Minden háborúban segített, bementek az emberekért.
- Igen, és mindig bekötözték a sebhelyeket, vagy a lábukat vagy más testrészeiket.”

Üdvözlő beszéd

A magyarkanizsai elsősöket a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola Ady-épületében vette fel soraiba a szervezet. A kicsiket ilyenkor megismertetik a Vöröskereszt tevékenységével és egy ajándék kistáskával kedveskednek nekik.  Hodik Erzsébet, elnök, Vöröskereszt községi szervezete, Magyarkanizsa: „Benne van a fogadalomban is, hogy vigyázzunk testi épségünkre, ami egy nagyon fontos dolog, tehát, hogy egészségesek legyünk, ebből kifolyólag a vöröskeresztes jellel ellátott kistáskában egészségügyi, higiéniai szerek vannak, amit nagy szeretettel kérünk, hogy használják.”

Köszöntő beszéd

Az elnökasszony tapasztalatai szerint az elsősök mindig nagy érdeklődést mutatnak a Vöröskereszt munkája iránt, idővel egyre többet tudnak és tapasztalnak meg róla és évek múltán sokan közülük a szervezet aktív tagjaivá válnak.

Magyarkanizsa
Vöröskereszt
elsős

Most

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.