Ugrás a tartalomra

Eltűntek a migránsok Horgosról

2017-07-17
22:55
2017-10-04
12:09
Kiüresedett a horgosi sátortábor, és a falu központjában sem látni migránsokat.

A helyiek azt remélik, hogy a korábban tapasztalt migránsáradat hosszútávon elkerüli a falut.

Szokatlan látvány fogadta stábunkat a horgosi sátortáborban. Néhány sátron kívül mindössze négy migránst találtunk a helyszínen, a tábor szinte kong az ürességtől. Közülük egyikük sem kívánt kameránk elé állni, de kamerán kívül elmondták, szinte minden nap megpróbálnak illegálisan átjutni Magyarországra. A magyar rendőrök és a Szerbiába való visszatoloncolás sem riasztja őket vissza. Azt mondják, addig próbálkoznak, amíg az unió területére nem jutnak. Egyikük 25-ször próbálkozott sikertelenül.

A horgosiak is fellélegezhettek az elmúlt napokban. A település területén sem látni illegális bevándorlót. Kolompár Mijó: „Nem tőlünk függ, hogy megjelennek-e majd ismét itt, mi ezt nem tudjuk befolyásolni. Jelenleg nincsenek migránsok sem Horgoson, sem a környéken.”  Beretka Mária: „Néha látok négyet-ötöt, mennek, bevásárolnak, esznek-isznak, aztán mennek arra kifelé. Nem jönnek, mifelénk nem jönnek.”

Egy évvel korábban nem volt ekkora szerencséjük a helyieknek. Akkor Horgost szinte teljesen ellepték a migránsok. Bíró Etelkának okoztak is kellemetlenséget: „Letelepedtek ellőttünk, éjszaka jöttek, esett az eső. Itt lakunk a központban, a ruháikat mind a kerítésünkre aggatták.”

Korábban a környékbeli erdőkben bújtak meg a bevándorlók, most azonban ezek a területek is érintetlenek. Egyesek szerint sokan a szerb-horvát határ felé vették az irányt, és inkább azon a határszakaszon próbálkoznak.

Horgos
migráns
sátor
tábor
eltűnt
Related news
Lényegesen csökkent a migránsok száma Észak-Bácskában

Most

23:33, Frissítve: 00:12

Közvita a vajdasági közmédia műsorairól

A vajdasági közmédia műsorairól tartott közvitát csütörtökön este Szabadkán a Vajdasági RTV Műsortanácsa. Pancsova és Temerin után a szabadkai volt a harmadik, a zárórendezvény Újvidéken lesz.
23:23, Frissítve: 00:34

Győzött a Partizan

A Partizan labdarúgói 2:1-es győzelmet arattak a Young Boys csapata felett az Európa Liga B csoportjának ötödik fordulójában. A Partizan bejutott a kieséses szakaszba az Európa Ligában.
22:23, Frissítve: 00:12

„Szeretném, ha lennének barátaim”

Tavaly karácsony óta nincs áram a bajmoki Bošković család házában. Öten élnek együtt egy háztartásban. Három gyermekük van, de hamarosan újabb babával bővül a család.
21:54, Frissítve: 00:33

BATE Boriszov - Crvena Zvezda 0:0

A belgrádi együttes gól nélküli mérkőzést játszott Fehéroroszországban. Ezzel növelte esélyét, hogy tavaszra is a nemzetközi porondon szerepelhessen.

Népszerű

Cvijan család háza

Segítsünk a szabadkai Cvijan családnak

Egy hete nincs áram a szabadkai Cvijan család házában, mert nincs miből fizetni a számlát. Heten élnek együtt egy háztartásban. Zsuzsanna egyedülálló anyukaként neveli két gyermekét.