Ugrás a tartalomra
Express Channel

Elültették sikerük fáját a végzős diákok Topolyán

2021.06.02
16:31
2021.06.02
20:27
Forrás
Pannon RTV
Hét nyírfát ültettek el a topolyai diákotthon előtti téren a Topolyai Mezőgazdasági Iskola végzős diákjai.
Express Channel

135-en vettek részt a Siker fája elnevezésű faültetési akcióban, amit első alkalommal szerveztek meg. A cél, hogy a középiskola diákjai időnként visszatérjenek és megnézzék, hogyan fejlődik a fájuk.

Express Channel

A Siker fája elnevezésű akció alkalmával minden végzős osztály előre előkészített helyre ültette el saját fáját, összesen hét nyírfát, amelyek előtt egy tábla jelöli majd a generációt. A diákok a leveles facsemetéket a földlabdával együtt helyezték el a diákotthon parkolója melletti füves téren.

Kósa Tamara, végzős, Topolyai Mezőgazdasági Iskola és Diákotthon: „Először eléggé furcsálltam, mert idáig még sohasem volt ilyen. Jó, hogy megmarad emlékként, hogy mi itt voltunk, ide jártunk ebbe az iskolába.”

Express Channel

Tóth Tibor, a Topolyai Mezőgazdasági Iskola és Diákotthon igazgatója elmondta, a diákotthon elkészült, és csak az illetékes minisztérium engedélye hiányzik, hogy kiírják a pályázatokat az alkalmazottak felvételére. Ősztől a diákok is belakhatják majd az otthont - tette hozzá.

Tóth Tibor, igazgató, Topolyai Mezőgazdasági Iskola és Diákotthon: „Összegyűltünk itt a diákotthonnál, hogy elültessük a siker fáját, tehát ez egy szimbolikus fa, ami szimbolizálja a ti eddig elért sikereteket, az életet. Ha rendszeresen öntözzük, ápoljuk, akkor ugyanúgy fog növekedni, mint ahogy ti is az elkövetkező periódusban sikereket fogtok elérni.”

A Topolyai Mezőgazdasági Iskola 135 végzőse részére egyébként kedden befejeződött a tanítás. A végzősöknek június 18-án tartják a ballagást a járványügyi előírások betartása mellett.

topolyai Mezőgazdasági Iskola
Tóth Tibor
ballagás
nyírfa
faültetés

Most

15:43, Frissítve: 15:49

Szigorít Görögország

Újabb szigorításokat vezettek be Görögországban, mert az elmúlt héten tovább növekedett a koronavírus-fertőzöttek száma az országban.

Népszerű