Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Elverte a termést a tegnapi jégeső Kevevárán

2020-05-30
17:50
2020-05-30
20:30
Forrás
Pannon RTV
Ítéletidő tombolt tegnap Kevevárán. A viharos erejű szelet jég kísérte, amely elverte a gyümölcsösöket, a határban is károkat okozott.

Nem esett ugyanakkora jég Kevevára minden részén – mesélte Nikola Jovanović: „Két óra tájban kezdett a jég esni, az apró jég a város alsó részén, a város fenti részén, a kórház környékén nagyobb jég esett, kugli nagyságú és elég komoly károkat okozott a gyümölcsösekben.”

Ranko Vučetić szerint a mezőgazdaságban történt károk mértéke attól is függött, hogy hol vannak a jégelhárító rakéták: „Bizonyos károkat okozott egyes mezőgazdasági kultúrákban. Mivel előre be lett jelentve az egész Kevevára községben ez a időjárás, minden attól függött, hogy ki hogyan védte saját területét és hol voltak elhelyezve a jégrakéták.”

A vihar után Mikić Jovanka pincéje megtelt vízzel, az udvar pedig jéggel: „5 centiméteres, bab nagyságú jéggel volt tele az udvarunk. Ki kellett hordanunk mindent a melléképületből. Ez az ítéletidő 15-20 percig is eltartott. Rengeteg eső esett és annyi víz volt, hogy nem lehetett kimenni az udvarra.”

Kevevára mellett más bánáti községekre is lecsapott tegnap az ítéletidő.

jégeső
Kevevára
kár
gyümölcsös
termőföld
mezőgazdaság

Most

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.