Ugrás a tartalomra

Emelkedik az új koronavírus-esetek száma Szerbiában

2020.10.08
15:56
Forrás
Tanjug
24 óra alatt 151 személynél azonosították a kórt.

Emelkedik az egy nap alatt regisztrált koronavírusos esetek száma Szerbiában. Az elmúlt 24 órában 151 személynél azonosították a kórt. Két ember pedig életét vesztette a vírus szövődményeiben, ezzel a halálos esetek száma 760-ra emelkedett. A szakemberek egy nap alatt 6 139 mintát vizsgáltak meg. Kórházban jelenleg 291 beteget ápolnak, közülük 21-en szorulnak lélegeztetőgépre. A járvány kezdete óta Szerbiában 34 344 személynél azonosították a kórt.

Immunológus: Továbbra is szigorúan be kell tartani az óvintézkedéseket

A pillanatnyi járványügyi helyzet adatai arra figyelmeztetnek Szerbiában, hogy továbbra is szigorúan be kell tartani az óvintézkedéseket, jelentette ki dr. Srđa Janković. Az immunológus szakorvos arra hívta fel a figyelmet, hogy nem az új szigorításokon van a hangsúly, hanem a meglévők következetes betartásán. Szerinte fontos tiszteletben tartani őket és a további tömeges fertőzések megelőzése érdekében következetesen végrehajtani a meglévő intézkedéseket. 

Dr. Srđa Janković
járvány

Most

10:01, Frissítve: 10:08

A niši Radničkit fogadja a TSC

Ismét hazai pályán játszik ma a TSC labdarúgó csapata. A topolyaiak a bajnokság 17. fordulójában a niši Radnički együttesét látják vendégül.
07:39, Frissítve: 07:54

Támadás az Eiffel-toronynál, egy halott

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy "Allah Akbar".

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.